Najlepší infotainment budú mať Kie – všetky dostanú riešenie od firmy Nvidia

Značka Kia bude vo všetkých vozidlách od roku 2022 využívať technológiu pre „dokonale prepojené auto“.
Vydané  Text: 
Vyhlásenie, ktoré koncern Hyundai Motor Group [vydal prostredníctvom tlačového centra KIA](https://www.kianewscenter.com/news/all/hyundai-motor-group-to-launch-nvidia-drive–connected-car–infotainment-and-ai-platform-across-all-f/s/38935207-66ad-4ff1-9c45-15fb77a83169), poukazuje na významný technologický pokrok jeho automobilových značiek. Všetky automobily značiek Kia, Genesis a Hyundai, od najlacnejších po prémiové modely, budú vybavené technológiou NVIDIA DRIVE. Táto spolupráca pritom nie je nová, Hyundai Motor Group spolupracuje s technologickou firmou Nvidia už od roku 2015. Jej produkt NVIDIA DRIVE zahŕňa softvér a hardvér, ktorý umožní koncernovému infotainmentu zosúladiť a prepojiť audio, video, navigáciu, konektivitu s umelou inteligenciou (AI) a vytvoriť tak dokonalé pripojené auto, anglicky connected car. S takýmto základom potom môžu jednotlivé automobilky, vrátane Kie, ponúkať komplexnejšie služby pre svojich zákazníkov.
Medzi základné vlastnosti NVIDIA DRIVE patrí rozsiahle využívanie umelej inteligencie a možnosť pravidelnej aktualizácie softvéru cez internet. Výsledkom spolupráce medzi Hyudai Motors Group a Nvidia má byť nový operačný systém s názvom ccOS (connected car operating system) s podporou funkcií partnerských dodávateľov (ccSP). V praxi to bude znamenať, že keď si kúpite nové auto, jeho aktuálne vybavenie nemusí byť ani zďaleka konečné. Stačí, aby ste si objednali novú funkciu alebo službu a prostredníctvom aktualizácie si ju do auta jednoducho nainštalujete. Tejto téme sme pred niekoľkými dňami venovali samostatný článok:

Automobilky chcú od zákazníkov viac peňazí, mesačne budeme platiť aj za vyhrievanie sedadiel!

Minulý rok sme vás informovali o pokuse automobilky BMW spoplatniť funkciu zrkadlenia obrazovky telefónu v aute sumou 80 dolárov ročne napriek tomu, že zákazníci za tento prvok výbavy už zaplatili pri kúpe. Aj keď nemeckej značke táto snaha nevyšla, viacerí **výrobcovia s týmto novým spôsobom vyťahovania peňazí od zákazníkov do budúcna rátajú.** Kým v súčasnosti si môžete... Prečítať celé




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!