Poznáte skutočný názov značky Kia? Určite vás prekvapíme + modely, ktoré nepoznáte

Nepochybne viete, že automobilka Kia patrí pod priemyselný koncern Hyundai a niektoré svoje modely áut vyrába na Slovensku. Aký je ale originálny názov automobilky?
Vydané  Text: 
Značka Kia patrí medzi najpopulárnejšie automobilky na svete. Ponúka cenovo dostupné modely s pridanou hodnotou a na európskom trhu jej významne hrá do kariet štandardizovaná 7-ročná záruka. Vzťah medzi Kiou a Hyundaiom je pomerne jednoznačný, Kia je dcérskou spoločnosťou priemyselného koncernu Hyundai Motor Company. Zároveň je však Kia aj čiastkovým vlastníkom rôznych sesterských spoločností Hyundaiu, čo vlastnícke vzťahy prepletá. Pre nás, spotrebiteľov, je dôležitý najmä fakt, že tieto dve značky áut na našom trhu zdieľajú podvozky, techniku a palubné technológie, čo zaručuje napríklad aj dobrú dostupnosť servisu. Na Slovensku Kia pôsobí ako výrobca automobilov a ako predajca. Zatiaľ čo výrobca má celý názov **Kia Motors Slovakia**, s.r.o., čo je výrobný závod koncernu **Kia Motors Corporation**, predajca formálne figuruje pod názvom **Kia Motors Sales Slovakia**. Celý a originálny názov juhokórejskej automomobilky je pritom na naše pomery kuriózny: **Kia Čadongčcha**, v písme hangul je to 기아자동차 Na medzinárodnom trhu pritom značka vystupuje pod názvom Kia Motors Corporation.

> Zaujímate sa o značku Kia? Všetky články na tému KIA nájdete v našom výbere správ na [AUTOVINY.SK – KIA](https://autoviny.sk/obsah/znacka/kia)

Test Kia Ceed SW PHEV: 1300 km za 3,2 litra benzínu je reálny výsledok jázd

Plug-in hybridná Kia Ceed SW je zhmotnením všetkého, čo chceme od poriadneho auta. Má veľký kufor, dobré jazdné vlastnosti, priaznivú cenu a úžasne nízku spotrebu.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!