Tomuto neuveríte. Vodič kamióna sa rozhodol prejsť cez cyklomost!

Áno, znie to neuveriteľne, ale toto sa skutočne stalo. A nie niekde v zahraničí. U nás! Je vôbec možné takto hazardovať?!
Vydané  Text: 
Dnešný deň mal byť pre populárny cyklomost medzi Slovenskom a Rakúskom, v Devínskej Novej Vsi, špeciálny. Stretnutie si tu totiž naplánovali župan Juraj Droba a krajinský radca Dolného Rakúska Martin Eichtinger. Ich stretnutiu však predchádzala šokujúca udalosť. Len tesne pred ním si cez most chcel skrátiť cestu vodič kamióna! #### Most toto bezohľadné konanie vodiča kamióna vydržal, no napriek tomu zostáva uzavretý. Regionálne cesty Bratislava (RCB), ktoré sú jeho správcom, totiž musia vykonať jeho diagnostiku. Musia preveriť, či neprišlo k porušeniu statiky alebo prípadnému poškodeniu jeho častí, nakoľko bol konštruovaný na nosnosť maximálne pre záchranné zložky, teda sanitky či hasičské autá. ### Chrapúnstvo bez hraníc? Je doslova neuveriteľné, že sa vodič kamióna rozhodol prejsť po moste, ktorý na takéto zaťaženie v žiadnom prípade nie je určený. Jeho počínanie je o to šokujúcejšie, že ho zastavili zábrany na Slovenskej strane moste a tak sa rozhodol cúvať späť. Pevne veríme, že jeho bezohľadný prístup nezostane bez odozvy a čaká ho exemplárny trest. Ak sa vám to zdá neuveriteľné, pozrite si (http://www.facebook.com/KRPZBA/posts/958504981238699):








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.