Hyundai i30X: Takto má vyzerať Sanfa Fe v malom vyhotovení!

Hyundai i30X by v aktuálnej ponuke SUV a crossoverov predstavoval najmenší model.
Vydané  Text: 
Iba nedávno sa začala vyrábať Kia XCeed, štýlový crossover vychádzajúci z aktuálnej generácie hatchbackov a kombi Ceed a teraz sa dozvedáme o tom, že podobná budúcnosť možno čaká aj sesterský model i30 od značky Hyundai. Kia Ceed sa vyrába ako hatchback, kombi, shooting brake a ako crossover. V zahraničí sa predáva aj ako sedan. Hyundai i30 sa dnes vyrába v troch karosárskych vyhotoveniach: hatchback, kombi a liftback (Fastback). Rozšíriť túto rodinu o crossover vyzerá byť krok správnym smerom. Nemecký auto motor und sport a následne slovenský auto motor a šport publikovali **vizualizáciu crossoveru Hyundai i30X**, ktorý by sa mohol stať novým modelom značky pre Európu. Vizualizácie od štúdia [Schulte Design](https://schultedesign.de/) sa už veľakrát ukázali ako zodpovedajúce neskoršej realite, čo nás prirodzene vedie k domnienke, že aj crossover Hyundai i30X je realistickým obrazom blízkej budúcnosti.
Zaujímavé je, že dizajnovo tento crossover z počítačov [Schulte Design](https://schultedesign.de/) nevychádza z modelu i30, ale z veľkého SUV Santa Fe. Podobný dizajnový koncept by si mal osvojiť aj pripravovaný nový Hyundai Tucson. Oficiálne sa správy na tému „hyundai i30x“ neobjavujú, teda v súčasnej situácii môžeme o novom crossoveri od Hyundai iba špekulovať. Pravdou však je, že na iné trhy už medzičasom značka vrhla nové malé SUV s názvom Venue, ktoré už realitou je.

Hyundai Venue: nové najlacnejšie SUV od juhokórejskej značky „nechtiac“ odhalené

Myslíte si, že Hyundai skončí pri modeloch Kona, Tucson a SantaFe? Štvrté SUV je priam nevyhnutnosťou a teraz sa stáva realitou. Volá sa Venue a máme príležitosť spoznať ho ešte pred oficiálnou premiérou.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!