Dôležitá správa pre čakajúcich na nové auto! Poznáme dátum, kedy sa opäť rozbehne výroba automobilky Škoda.

Automobilka sa pripravuje obnovenie výroby vo svojich závodoch v Českej republike, **ku ktorému dôjde 27. apríla 2020.** Aby bolo možné zamestnancov čo najlepšie chrániť pred nákazou koronavírusom, schválila automobilka pre všetky oddelenia podniku rozsiahly zoznam bezpečnostných opatrení. V celkovo viac ako 80 bodoch definuje konkrétne kroky na ochranu zdravia zamestnancov a prijíma organizačné opatrenia, ako čeliť… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Automobilka sa pripravuje obnovenie výroby vo svojich závodoch v Českej republike, **ku ktorému dôjde 27. apríla 2020.** Aby bolo možné zamestnancov čo najlepšie chrániť pred nákazou koronavírusom, schválila automobilka pre všetky oddelenia podniku rozsiahly zoznam bezpečnostných opatrení. V celkovo viac ako 80 bodoch definuje konkrétne kroky na ochranu zdravia zamestnancov a prijíma organizačné opatrenia, ako čeliť nákaze koronavírusu na pracovisku. „Od 18. marca 2020 stojí výroba v troch našich výrobných závodoch v Českej republike. **V záujme ochrany všetkých bolo správne zaviesť tieto rozsiahle obmedzenia. Teraz ale nastal čas pozrieť sa s optimizmom vpred.** V Európe postupne otvárame naše dílerstvá a s postupným obnovovaním výroby robíme ďalší dôležitý krok k tomu, aby sme mohli naše vozidlá zase dodávať na medzinárodné trhy. Ďakujem všetkým zamestnancom, ktorí v uplynulých dňoch a týždňoch intenzívne pracovali na tom, aby bolo možné výrobu opäť rozbehnúť. Tím značky ŠKODA je veľmi motivovaný k tomu, aby opäť pracoval s plným nasadením,“ oznámil predseda predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO, Bernhard Maier. **Počas prvej fázy prebehne zahájenie výroby s úplným zavedením všetkých schválených bezpečnostných opatrení.** V druhej fáze budú určité bezpečnostné opatrenia uvoľnené, akonáhle to bude možné. V tretej fáze budú bezpečnostné predpisy v dlhšom časovom horizonte postupne uvoľňované v tej miere, aby to bolo s ohľadom na čo najlepšiu ochranu zdravia obhájiteľné. Na konci tejto tretej fázy, vo vhodnom okamihu, budú obnovené obvyklé postupy. Zdroj: TS




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.