Toto je 10 najlepších SUV podľa Slovákov (nie najpredávanejších)

Anketa BEST CARS 2020 nám umožnila nahliadnuť do názorov slovenskej verejnosti. Pýtali sme sa aj na to, ktoré SUV sú podľa našincov najlepšie.
Vydané  Text: 
Ktoré auto je lepšie? To, ktoré je cenovo dostupné a čas od času vyžaduje nečakaný servis? Alebo také, ktoré je síce drahé, ale môžete sa na neho spoľahnúť v každej situácii? Správna odpoveď bude niekde v strede, teda aby bolo aj cenovo dostupné, aj spoľahlivé, ešte k tomu na esteticky veľmi vysokej úrovni a ponúkalo dobrú výbavu. Anketa BEST CARS je síce medzinárodná, ale centrála nemeckého auto motor und sport vo Frankfurte nad Mohanom po vyhodnotení výsledkov sprístupňuje údaje samostatne pre všetky zúčastnené krajiny vrátane Slovenskej republiky. Máme preto k dispozícii samostatné výsledky len pre Slovensko vyplývajúce výlučne z hlasov slovenských respondentov. V ankete sme sa pýtali na veľa vecí a jednou z nich bolo aj hodnotenie kategórie SUV a OFF-ROAD. My veľmi dobre vieme, že spájať tieto kategórie nemusí byť vždy žiadúce, ale pre účely našej ankety to možné bolo. Pýtali sme sa na to, ktoré SUV/off-road je podľa vás najlepšie, pričom kategóriu sme tradične rozdelili na dve subkategórie: voľbu A a voľbu B. Voľba A je bez ohľadu na finančný limit a voľba B je ohraničená v rámci každej triedy istým limitom, ktorý určuje prístupnosť modelu širším masám. Prekvapením je, že sa na popredných priečkach neumiestnili napríklad Hyundai Tucson, Škoda Karoq alebo KIA Sportage, ktoré sú na Slovensku veľmi populárne. **VIDEOTESTY AMŠ** ### Kto odpovedal? Tradičná anketa magazínu auto motor a šport v kombinácii s internetovým portálom www.autoviny.sk oslovila 3 608 záujemcov, z nich bolo 85% mužov a 15% žien. Podľa vlastných odpovedí títo respondenti ročne najazdia priemerne 23 500 kilometrov a až 35,9% z nich si v nasledujúcich dvoch rokoch plánuje kúpiť auto. Zaujímalo nás, koľko z nich chce nové a koľko jazdené – výsledky sú zaujímavé. 58% respondentov tvrdí, že plánujú kúpiť nové auto, 36% jazdenku a 6% ešte nie je rozhodnutých. ### Najlepšie SUV podľa Slovákov V kategórii SUV/off-road sa vo **voľbe A**, teda bez cenového ohraničenia, sa umiestnili nasledovné modely automobilov:
#1 [AUDI Q8](https://www.autoviny.sk/testy/118853/test-audi-q8-50-tdi-quattro-tiptronic-brutal)
#2 [MERCEDES-BENZ TRIEDY G](https://www.autoviny.sk/novinky/119375/mercedes-benz-triedy-g-sa-postavil-proti-gravitacii-pozrite-si-neuveritelne-video)
#3 [VOLKSWAGEN TOUAREG](https://www.autoviny.sk/testy/120073/testovali-sme-volkswagen-touareg-v-zakladnej-vybave-oplati-sa)
#4 [BMW X5](https://www.autoviny.sk/reportaze/119021/top-10-najzaujimavejsich-faktov-o-novom-bmw-x5-toto-ste-urcite-netusili)
#5 [VOLVO XC 60](https://www.autoviny.sk/novinky/116986/nove-volvo-xc60-by-mohlo-byt-lidrom-v-novodobej-bezpecnosti-aut)
V kategórii SUV/off-road sa vo **voľbe B**, teda s cenovým ohraničením základových verzií modelov, sa umiestnili nasledovné automobily:
#1 [VOLVO XC 60](https://www.autoviny.sk/novinky/116986/nove-volvo-xc60-by-mohlo-byt-lidrom-v-novodobej-bezpecnosti-aut)
#2 [ALFA ROMEO STELVIO](https://www.autoviny.sk/testy/117550/test-alfa-romeo-stelvio-uz-nie-je-o-com-pochybovat-ale-taliani-sa-v-detailoch-nezapreli)
#3 [ŠKODA KODIAQ](https://www.autoviny.sk/testy/119605/ako-dopadla-skoda-kodiaq-v-dlhodobom-teste-vyskusali-ju-aj-nasi-citatelia)
#4 [TOYOTA LAND CRUISER](https://www.autoviny.sk/novinky/120322/toyota-land-cruiser-je-legenda-jej-pociatky-siahaju-do-roku-1951)
#5 [BMW X3](https://www.autoviny.sk/testy/117953/videotest-bmw-x3-xdrive-30d-martinzmartina)

Najobľúbenejšia značka áut na Slovensku? Posaďte sa, takéto výsledky ankety BEST CARS 2020 ste asi nečakali

Na prvých priečkach bolo síce tesno, ale toto sú definitívne výsledky ankety BEST CARS 2020 od magazínu auto motor a šport.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!