Najkrajšie múzeá áut môžete navštíviť online celkom zdarma. Toto sú tie najlepšie

Aj keď ste doma, je toho veľa, čo môžete vďaka YouTube vidieť. Vybrali sme pre vás najkrajšie múzeá áut z celého sveta, do ktorých môžete aspoň na pár minút virtuálne nahliadnuť.
Vydané  Text: 
Ak pracujete z domu alebo máte trošku voľného času, ktorý chcete stráviť niečím, čo vás baví, “prejdite” sa po úžasných múzeách áut, z ktorých väčšina je kvôli súčasnej situácii zatvorená. Vďaka videám tak môžete obdivovať nemecké inžinierstvo, umenie talianskych výrobcov áut alebo rýchlosť McLarenu. ### Mercedes-Benz múzeum Múzeum Mercedes-Benz sa nachádza v Stuttgarte a funguje od roku 2006. Okrem vozidiel z minulosti sa múzeum zameriava aj na historické udalosti, ktoré sa v danom období stali. Ak sa chcete zúčastniť celej virtuálne prehliadky, kliknite na nasledujúci odkaz: [Mercedes-Benz Classic Museum, visitor information](https://www.mercedes-benz.com/en/classic/museum/visitor-information/?owda=misc). ### Mazda múzeum v Hirošime V tomto múzeu nájdete okrem obdivuhodných výtvorov z minulosti aj moderné autá, ktoré poznáte aj dnes. V múzeu sa nachádza aj miestnosť, v ktorej sú všetky rotujúce motory, ktoré kedy spoločnosť Mazda vyrobila. ### Porsche múzeum Na prehliadku tohto múzea vás vezme obľúbený motoristický YouTuber Shmee150. V múzeu sa nachádza všetko od prvých vozidiel Porsche až po najlepšie závodné vozidlá. Vo videu sa nachádza približne 80 vozidiel a veľa menších výstav. ### Ferrari múzeum v Modene a Maranello Za necelých 8 minút môžete navštíviť obidve múzeá Ferrari v Taliansku. Prvé múzeum sa nachádza v Modene a predstavuje dom, v ktorom bol vychovaný Enzo Ferrari spolu s radom vynikajúcich motorov spoločnosti. Múzeum v Maranello je továrňou, ktorá ponúka pohľad na niektoré zriedkavé motocykle, závodné autá a modernejšie stroje. ### McLaren Technologické centrum Technologické centrá sú väčšinou pre verejnosť zatvorené, keďže odkrývajú tajomstvo závodnej technológie, preto je táto prehliadka špeciálnejšia ako ostatné. Prehliadka je väčšinou určená iba pre vyvolených, ale vďaka tomuto videu si ju môžete pozrieť aspoň v skratke aj vy. Nachádza sa tu množstvo Formulí 1, ako aj bežných cestných áut vrátane špeciálnych edícii, ktoré nikde inde nenájdete. ### BMW múzeum Jedno z najnavštevovanejších múzeí v Nemecku otvorilo svoje brány pre verejnosť už v roku 1973. Nachádza sa tu 120 jedinečných výstav spolu s cestovateľskými exhibíciami na rôzne témy. Video si môžete pozrieť bez akéhokoľvek sprievodcu, akoby ste v ňom naozaj boli a iba si pozerali jednotlivé expozície. ### Lamborghini továreň a múzeum Múzeum sa nachádza v Sant’Agata v Bolognese a je prehliadkou 50 rokov inovácii. Nájdete v ňom interaktívne prvky a simulátory jazdy. Môžete tiež absolvovať prehliadku výrobných liniek vrátane miest, kde sa vyrábali modely Huracán, V10 a Aventador V12.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.