Už 111 rokov sa môžu podnikatelia spoľahnúť na čistiace utierky MEWA (rozhovor s Elenou Holanovou z MEWA)

Akú sú výhody čistiacich utierok v systéme opätovného použitia? Odpovede nájdete v rozhovore s Elenou Holanovou, konateľkou spoločnosti MEWA Textil-Service s.r.o.
Vydané  Text: 
**MEWA ponúka svojim zákazníkom čistiace utierky v systéme opätovného použitia už viac ako 111 rokov. Ako presne funguje ponuka tejto služby?** Už v roku 1908 sa zakladateľ spoločnosti MEWA Hermann Gebauer rozhodol vyrábať čistiace utierky takej dobrej kvality, že sa môžu po použití oprať a mnohonásobne opakovane používať. Hermann Gebauer ponúkol službu, ktorá bola v tých časoch úplne nová: MEWA vyrábala čistiace utierky na čistenie strojov a zariadení. „Utkať textílie, potom ich oprať a v prípade opotrebovania vymeniť“ tak znela služba. V súčasnosti sa ročne operie viac ako miliarda čistiacich utierok MEWA a koncept, že sa utierky ponúkajú výlučne na prenájom v rámci komplexnej služby, sa zachoval. Poskytovateľ týchto služieb dáva k dispozícii čisté utierky s viacnásobným použitím, utierky po použití vyzdvihne, ekologicky vyperie a čisté ich opäť dodá.
Elena Holanová je konateľkou spoločnosti MEWA Textil-Service s.r.o.
**A aké výhody to prináša podniku?** Ten, kto chce svoj podnik udržiavať v čistote, si skôr či neskôr položí otázku, ktorá čis- tiaca utierka je vhodná. Látková alebo papierová? Jednorazové riešenie alebo riešenie prinášajúce opakované použitie? Kladú sa pritom vysoké požiadavky na kvalitu: Utierky musia byť nasiakavé, odolné proti roztrhnutiu a musia vydržať veľkú záťaž. A kam s použitými utierkami? Čistiaci materiál zanesený olejom sa musí likvidovať ekologicky – to podnik stavia pred logistické úlohy. Možné riešenie ponúka náš servis čistiacich utierok: Tak sú naše utierky neustále poruke – a likvidácia, skladovanie a logistika sú riadené profesionálne. Táto komplexná starostlivosť odbremení podnik aj životné prostredie. Veď naše utierky možno v závislosti od použitia prať a opätovne použiť až 50-krát. Papierové alebo bežné textilné utierky skončia naproti tomu v odpadkovom koši väčšinou už po jednom použití. V procese prania stavia MEWA na mimoriadne ekologické a udržateľné technológie. Prenajať namiesto kúpiť, zdieľať namiesto vlastniť – v súčasnosti sa náš biznis model stal stredobodom spoločnosti. Zdieľaný prístup k produktom je trendom a naše zdieľanie textílií je úspešným modelom viac ako kedykoľvek predtým: 2,7 milióna zamestnancov siaha dnes v rámci celej Európy pri čistení strojov alebo zariadení po čistiacej utierke MEWA.
Čistiace utierky sa vyrábajú v širokom spektre variantov, od hrubých až po tie extrémne jemné.
**Existuje však veľké množstvo najmenších podnikov alebo menších dielní. Nie je tu namieste otázka, či sa nevyplatí tento servis čistiacich utierok len väčším podnikom?** Sme tu pre všetkých. Naše zásobovanie zodpovedajúce potrebám zaisťuje, že sa komplexná služba MEWA vyplatí už malým podnikom. Pretože sa naša ponuka začína už poradenstvom. Naši zamestnanci poskytujú informácie o našich rozličných čistiacich utierkach MEWA a spoločne so zákazníkom určujú dopyt a predbežné množstvo potrebných utierok. Zákazník si pritom môže vybrať z rozličných materiálov utierok: od MEWATEX®, robustnej čistiacej utierky na univerzálne použitie cez MEWATEX PLUS ® na všetko jemné až po MEWATEX ULTRA® a MEWA PROTEX®, ktoré sa dokonale hodia na citlivé čistiace úlohy. Okrem toho ponúkame podnikom až na 2 mesiace možnosť si našu službu nezáväzne vyskúšať v rámci zoznamovacieho balíčka. MEWA dáva k dispozícii čisté utierky s viacnásobným použitím, utierky po použití vyzdvihne, ekologicky vyperie a čisté ich opäť dodá. *Fotografie v článku poskytla spoločnosť MEWA Textil-Service s.r.o.*




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.