Dokonalý spolujazdec

Očakávať od autorádia, aby iba hralo, je už zbytočná skromnosť. Pokiaľ to vaše nedokáže nič viac, je načase poobzerať sa po novom.
Vydané  Text: 
Lepšieho spoločníka na cesty, než je autorádio, nenájdete. Hovorí to, čo chcete počuť a ak nie, tak preladíte. Môžete sa s ním rozprávať a ono neodvráva, nemá zlú náladu, nenúti vás zastaviť, len čo miniete odpočívadlo. Na dlhej jazde vás zabaví a je pomocníkom proti mikrospánku. Možno vám to stačí, ale prečo by ste od autorádia nemohli chcieť viac? Napríklad si na ňom pustiť dobrý film alebo poprezerať fotky z mobilu. Ak uvažujete nad novým autorádiom, zamerajte sa na modernejšie verzie. Vyššiu cenu vykompenzuje jednoduché ovládanie, prvotriedny zvuk a množstvo ďalších výhod, ktoré oceníte najmä pri dlhších cestách alebo cestách s deťmi. Obavy z nekompatibilnosti vyrieši redukčný rámček a adaptéry. Do pozornosti dávame autorádio [SENCOR SCT 9411 BMR](https://www.sencor.sk/autoradio-s-bluetooth/sct-9411bmr-1). Poskytuje dokonalý komfort ovládania s plne motorizovaným ovládaním 7´´ dotykového výsuvného TFT farebného LCD displeja so širokouhlým obrazom a rozlíšením 800 x 400. Monitor sa automaticky vyklápa a sklápa a vy si ho môžete nastaviť tak, aby ste naň dobre videli. Okrem tradičného počúvania rádia a telefonovania cez Bluetooth vám autorádio umožní počúvať hudbu z MP3, WMA, OGG Vorbis, FLAC, APE, AAC, AC3, DTS, PCM, RA. Ekvalizér premení vaše auto na koncertnú sálu, rockové alebo popové pódium či jazzový bar. Výšky a basy nastavíte tak, aby vám „pasovali do uší“, zdokonaliť podľa vlastnej chute môžete aj vyváženie a prelínanie. Ale bola by škoda mať taký displej len na ovládanie. Podpora video formátov MKV, AVI, MOV/MP4, ASF, FLV, RMVB, MPG/VOB, WMV, 3GP, DAT a obrázkov JPEG, GIF, BMP, PNG, TIFF dáva celkom slušné možnosti pozrieť si cez pauzičku na benzínke film alebo zabaviť unudené decká. Aj fotky z mobilu sa prezerajú lepšie vo väčších rozmeroch. No a keďže máme radi pohodlie, [SENCOR SCT 9411 BMR](https://www.sencor.sk/autoradio-s-bluetooth/sct-9411bmr-1) má aj diaľkové ovládanie. Disponuje aj takými možnosťami ako vstup na pripojenie zadnej kamery, nastaviteľná farba podsvietenia, predný a zadný konektor RCA, výstup subwoofera, ISO konektor. Jednoducho má všetko, čo od dobrého autorádia potrebujete a k tomu ešte aj čosi navyše, aby bol z neho vynikajúci spoločník na cesty autom.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.