Lexus za niekoľko dní ukáže svoj prvý elektromobil

Očakávania sú veľké, ako výrobca hybridov je Lexus jednoznačným lídrom. Vstup do sveta elektromobility pre neho znamená významný, no prirodzený evolučný krok.
Vydané  Text: 
Lexus predstaví 22. novembra na medzinárodnej výstave automobilov v Guangzhou* svoj prvý elektromobil na batériový pohon. Tento automobil, zostrojený špeciálne pre potreby zákazníkov v Číne a Európe, predstavuje ďalší pokrok v úsilí značky ponúkať široké portfólio elektrifikovaných pohonných jednotiek pre rôznych zákazníkov z celého sveta. Viac informácií o novinke vám prinesieme čoskoro.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!