KIA zverejnila svoje obchodné výsledky, mimoriadne sa jej darí

Viete, že Kia tento rok predala už viac ako dva milióny áut a v zahraničí poskytuje doživotnú záruku na svoje motory?
Vydané  Text: 

BEST CARS 2020: Hlasujte za najlepšie autá roka!

Anketa, v ktorej o najlepších autách roka rozhodujete VY!

Značka KIA na svojej medzinárodnej webstránke [zverejnila tlačovú správu](https://www.kianewscenter.com/news/all/kia-motors-announces-2019-3q-business-results/s/e3658348-53b4-4c58-839a-9d9c4167e924) o obchodných výsledkoch za tretí kvartál roku 2019. Hoci k nám sa táto správa nedostala oficiálnou cestou, je natoľko zaujímavá, že niektoré kľúčové informácie z nej predsa len vyberieme. Juhokórejská spoločnosť vykázala medziročný nárast tržieb o 7,2 percenta a nárast o 148,5 percenta z prevádzkového zisku. Prevádzkový zisk v treťom štvrťroku dosiahol 291,5 miliardy KRW (juhokórejský won, 225,48 mil. eur), čo znamená nárast o 148,5% oproti predchádzajúcemu roku, zatiaľ čo spoločnosť vykázala čistý zisk 325,8 miliardy KRW (252,01 mil. eur), čo je o 2,2% viac ako v rovnakom období v roku 2018. Kľúčové faktory zvyšovania ziskovosti zahŕňajú zvýšené modely predaja s vyššími maržami a optimalizáciou skladových zásob. K rastu dochádza napriek jednorazovým výdavkom vo výške približne 300 miliárd KRW (231,96 mil. eur), ktoré súvisia s doživotnou zárukou na motory Theta 2 GDI v zahraničí. Globálne tržby spoločnosti Kia Motors v treťom štvrťroku tohto roku predstavovali 691 151 vozidiel, čo je mierne nárast oproti rovnakému obdobiu minulého roka, a to aj napriek pomalému dopytu na kľúčových trhoch a pretrvávajúcim obchodným sporom medzi hlavnými ekonomikami. Kia v tomto roku kumulatívne vygenerovala tržby vo výške 42,04 bilióna KRW (32,51 mld. eur), prevádzkový zisk 1,42 bilióna KRW (1,09 mld. eur) a čistý zisk 1,48 bilióna KRW (1,144 mld. eur). Počas prvých deviatich mesiacov roku 2019 spoločnosť predala celkom 2 043 780 vozidiel.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!