Honda predstavuje nový mestský hatchback! Takto bude vyzerať:

Po predstavení úplne nových modelov ako Toyota Yaris, Peugeot 208, Opel Corsa a Renault Clio môžeme napísať, že tento rok sa nesie v mene mestských áut. A Honda nechce zaostávať, preto si pre nás pripravila prvú ukážku novej generácie modelu Jazz. Toto milé autíčko sa čoskoro predstaví v plnom rozsahu 23. októbra na autosalóne v japonskom Tokiu…. Prečítať celé
Vydané  Text: 
Po predstavení úplne nových modelov ako Toyota Yaris, Peugeot 208, Opel Corsa a Renault Clio môžeme napísať, že tento rok sa nesie v mene mestských áut. A Honda nechce zaostávať, preto si pre nás pripravila prvú ukážku novej generácie modelu Jazz. Toto milé autíčko sa čoskoro predstaví v plnom rozsahu 23. októbra na autosalóne v japonskom Tokiu. Medzičasom sa dnes rozbehla aj obrázková kampaň, Honda zverejnila prvý obrázok v auta odfoteného v protisvetle, ten prezrádza najmä vzhľad bočného profilu subkompaktného hatchbacku. Celkový tvar bude v porovnaní s odchádzajúcim modelom mierne zaoblený, nové budú predné svetlomety s LED technológiou, ktoré by mali byť oveľa väčšie než na aké sme zvyknutí. Vzadu sa svetlá otočia o deväťdesiat stupňov, po novom majú byť horizontálne a zasiahnu aj do veka batožinového priestoru. A to je, zdá sa, na dnes všetko. Honda nie je ochotná zverejniť ďalšie informácie týkajúce sa štvrtej generácie malého Jazzu, ale zástupcovia automobilky tvrdia, že model bude v Európe ponúkaný výlučne s hybridnou pohonnou sústavou.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.