Zelená sa stáva novým hitom. Toto je špeciálna edícia Lexusu LC Terrane Khaki

Automobilka Lexus prichádza s novým poňatím svojej štýlovej ikony vo forme nového prevedenia modelu Lexus LC Limited Edition 2020. Limitovaná edícia s obmedzeným počtom vyrobených kusov prináša exkluzívny odtieň karosérie Terrane Khaki, ale aj dvojfarebný interiér, špeciálne čalúnené sedadlá a inovatívnu výplň dverí.
Vydané  Text: 
Nová edícia modelu LC vzbudzuje dojem dospelého kupé, bez toho, aby akýmkoľvek spôsobom zľavila z moderných jazdných schopností, technológií a štýlu. Premena sa začína výrazným lakom Terrane Khaki, ktorý je určený výhradne pre túto edíciu. Podmanivý dizajn modelu LC dopĺňa výrazný odtieň zelenej, ktorý je delikátny svojou hĺbkou a atraktívny na pohľad. Vonkajší vzhľad zvýrazňujú 21″ dvojfarebné disky kolies, ktoré zdokonaľujú bočný profil vozidla na novú úroveň.
Nemenej pozoruhodný je aj interiér limitovanej edície modelu LC, a to vďaka dvojfarebnému farebnému motívu, ktorý zdôrazňuje úroveň dizajnu a remeselného spracovania každého modelu LC. Sedadlá s elektrickým nastavovaním v 10 smeroch sú čalúnené semi-anilínovou kožou, ktorá predstavuje ten najjemnejší a najkvalitnejší typ kože v celom modelovom rade vozidiel Lexus. Výrazný, na zákazku vyrobený odtieň Saddle Tan je jedinečný pre vozidlá z tejto limitovanej edície a dopĺňa ho trochu tmavší odtieň výplní dverí z materiálu Alcantara®.
V kontraste s hnedými sedadlami sa na volante, prístrojovej doske, stredovom paneli a dverách nachádza tmavé kožené čalúnenie v odtieni Black Amber. Tmavšia koža nadväzuje na sedadlá prostredníctvom hnedého prešívania, ktoré vyniká až fanatickou precíznosťou každého stehu. Čerešničkou na torte dizajnových úprav modelu Lexus LC Limited Edition 2020 sú ozdobené panely prahov, ktoré upozorňujú na príslušnosť k tejto limitovanej edícii. Laserom gravírované panely sa inšpirovali geometrickými tvarmi brzdových svetiel a pri otvorení dverí nevtieravo pripomínajú raritný charakter vozidla. Čo sa týka mechaniky, model LC neprešiel žiadnymi zmenami, či už ide o agilnú verziu LC 500 so zážihovým 5,0-litrovým motorom V8 a desaťstupňovou automatickou prevodovkou Direct Shift alebo o hybridnú verziu LC 500h s autonómnym dobíjaním, ktorá ako prvá na svete používa štvorstupňový hybridný pohon (zážihový 3,5-litrový motor V6 v kombinácii s vyspelým elektromotorom). Okrem atraktívneho odtieňa Terrane Khaki je limitovaný model LC k dispozícii aj vo farbách Graphite Black (grafitovo čierna) a Sonic Titanium (titánová Sonic). Model Lexus LC 500 Limited Edition 2020 sa v európskych autosalónoch objaví v októbri 2019.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »