Toto bude hit! Nová generácia Mercedesu-Benz GLA je na ceste:

**O lacnejších kompaktných modeloch nechceli tradiční fanúšikovia Mercedesu v minulosti ani počuť,** dnes tvoria veľkú časť ponuky značky. Okrem klasickej Triedy A v rôznych karosárskych verziách tu máme aj CLA, ku ktorému čoskoro pribudne aj Shooting Brake, Triedu B, nedávno predstavený crossover GLB a pripravované GLA. **Model GLA si zaslúži novú generáciu, ktorá by mohla nadviazať na veľmi úspešný… Prečítať celé
Vydané  Text: 
**O lacnejších kompaktných modeloch nechceli tradiční fanúšikovia Mercedesu v minulosti ani počuť,** dnes tvoria veľkú časť ponuky značky. Okrem klasickej Triedy A v rôznych karosárskych verziách tu máme aj CLA, ku ktorému čoskoro pribudne aj Shooting Brake, Triedu B, nedávno predstavený crossover GLB a pripravované GLA. **Model GLA si zaslúži novú generáciu, ktorá by mohla nadviazať na veľmi úspešný príbeh predchodcu.** Ani tá sa však v minulosti nevyhla chybám a kritike. Zákazníkom vadil najmä malý vnútorný priestor, obzvlášť zadné sedadlá dokázali cestujúcim sprostredkovať zážitok podobný službe na U-571. Pripravované auto bude postavené na základoch Triedy A, čoho dôkazom sú aj špionážne fotky odhaľujúce prvé línie nového GLA. Aj iné neoficiálne informácie tvrdia, že crossover bude len oplastovaná a mierne zvýšená Trieda A. **Rovnaký má byť aj interiér, výber pohonných jednotiek či priestorové podmienky na zadných sedadlách a v batožinovom priestore.** Pôjde o najmenší súčasne ponúkaný crossover značky a zaradí sa pod nedávno predstavené GLB. Napriek tomu by pripravovaná Trieda GLA mohla ponúkať aj pohon všetkých štyroch kolies . Viac informácií by sme sa mohli dozvedieť už vo Frankfurte, **nateraz nám však musia stačiť prvé vizualizácie od talentovaného ruského grafika,** ktoré nám ukazujú približný vzhľad pripravovaného modelu. Foto: [Kolesa.ru](https://www.kolesa.ru/news/novyj-mercedes-benz-gla-pervye-izobrazheniya)




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »