Crossover KIA XCeed bude v predaji s panelom Supervision. Poznáme detaily!

Nový 12,3-palcový plne digitálny prístrojový panel Supervision bude zaradený do ponuky už v roku 2019, súčasne so spustením predaja nového mestského crossovera Kia XCeed
Vydané  Text: 

Predstavenie technologicky špičkovo vybaveného modelu Kia XCeed je naplánované už na 26. júna 2019, prístrojový panel Supervision prvýkrát uvidíme práve na crossoveri. Ešte tento rok uvedie spoločnosť Kia na európsky trh nový mestský crossover XCeed, dostupný s prvým plne digitálnym, 12,3-palcovým prístrojovým panelom Supervision. High-tech model Kia XCeed bude predstavený 26. júna 2019 a v čase spustenia predaja bude **jedným z technicky najvyspelejších kompaktných automobilov**. Emilio Herrera, prevádzkový riaditeľ spoločnosti Kia Motors Europe, uviedol: „Náš nový digitálny prístrojový panel Supervision je jednou z niekoľkých nových voliteľných technológií, ktoré budú k dispozícii pre model Kia XCeed. Digitálny prístrojový panel ponúka množstvo funkcií, predovšetkým vo vozidlách s vyššou výbavou. Jeho významnou úlohou bude podávať vodičovi mimoriadne dôležité informácie prehľadným a nerušivým spôsobom. V budúcnosti ho v prispôsobenej forme nasadíme aj v ďalších modeloch Kia a využijeme nové poznatky o efektívnom zobrazovaní užitočných a dôležitých informácií počas jazdy.“

Coupe-crossover KIA XCeed na prvej oficiálnej fotografii! Toto bude bestseller!

Nie je to kombi, nie je to SUV, nie je to hatchback, nie je to dokonca ani konvenčný crossover. KIA vyrobila unikát.

### Nový displej s vysokým rozlíšením – maximálna prehľadnosť Nový 12,3-palcový prístrojový panel Supervision v modeli Kia XCeed je navrhnutý tak, aby zobrazoval informácie čo najprehľadnejšie. Digitálny prístrojový panel v podobe displeja s vysokým rozlíšením (1920 x 720 pixelov) nahrádza klasický tachometer a otáčkomer. Tento jednoliaty digitálny displej zobrazuje ukazovatele rýchlosti jazdy a otáčok motora s dokonalou ostrosťou. Vďaka vysokej obnovovacej frekvencii dokáže pohotovo a hladko reagovať na zmeny a pokyny vodiča. Medzi dvomi digitálnymi ciferníkmi sa nachádza multifunkčný displej, ovládaný pomocou multifunkčného volantu. V tejto časti združeného prístroja môže vodič sledovať prehľadné pokyny navigačného systému v priamom zornom poli. Navyše sa tu zobrazujú informácie týkajúce sa audiosystému, telefónnych hovorov a kontaktov, a tiež detailné informácie o jazde, ako napríklad aktuálna a priemerná spotreba paliva. Systém zobrazuje aj diagnostické upozornenia a prostredníctvom oznámení informuje o činnosti rôznych systémov aktívnej bezpečnosti a asistenčných jazdných technológií. Zobrazuje tiež živé dopravné informácie a informácie z navigačného systému. Multifunkčný centrálny displej takisto zobrazuje výzvy generované systémom výstrahy pri nepozornosti vodiča. Ide o systém, ktorý pri zistení príznakov únavy odporučí vodičovi dať si prestávku. Po zaparkovaní a vypnutí motora sa na novom združenom prístroji zobrazí krátka animácia vozidla so súhrnnými údajmi o jazde. Tie zahŕňajú čas jazdy ako aj prejdenú vzdialenosť, priemernú spotrebu paliva a odhad dojazdu vzhľadom na aktuálnu zásobu paliva. Nový združený prístroj Supervision bude v novom modeli Kia XCeed dostupný ako voliteľný prvok výbavy v závislosti od krajiny predaja a špecifikácie vozidla. Nahradí fyzické kruhové prístroje s 3,8-palcovým monochromatickým LCD displejom alebo 4,2-palcovým farebným TFT LCD displejom, používané vo vozidlách s rôznymi špecifikáciami. ### Zobrazovanie režimu jazdy Tak ako v prípade iných modelov z rodiny Ceed, aj Kia XCeed bude v určitých variantoch vybavená systémom voľby jazdného režimu Drive Mode Select. Zvolením režimu Normal alebo Sport, s odlišnými charakteristikami riadenia a reakciami prevodovky a plynového pedála, si vodič môže prispôsobiť jazdné vlastnosti a výkonové parametre vozidla podľa aktuálnych jazdných podmienok. Nový digitálny združený prístrojový panel Supervision sa zvolenému režimu prispôsobí odlišným charakterom grafiky. Po prepnutí jazdného režimu sa na združenom prístroji zobrazia podrobné informácie o príslušnom režime. V režime Normal displej zobrazuje údaje o aktuálnej spotrebe paliva a tradičné kruhové ukazovatele rýchlosti a otáčok, ako aj informácie o jazde. Po prepnutí vozidla do režimu Sport sa tachometer a otáčkomer zvýraznia; údaje o aktuálnej rýchlosti a otáčkach motora budú väčšie a zreteľnejšie. Menej dôležité informácie sa v režime Sport nezobrazujú, aby sa minimalizovali vizuálne rušivé podnety.

Novú KIA XCeed už vyfotili, toto je nový crossover bez maskovania

Úplne nový crossover má už dnes potenciál zatriasť trhom.

### Digitálne prístrojové panely vo vozidlách budúcnosti Vyvinutie digitálneho panela je pre spoločnosť Kia dôležitým momentom z hľadiska budúceho aplikovania moderných automobilových technológií. Digitálny prístrojový panel je kľúčovým komponentom systému spracúvania údajov a zobrazovania informácií z rôznych zdrojov, pričom tento nový systém stavia spoločnosť Kia do dobrej východiskovej pozície pre vývoj najmodernejších bezpečnostných a pohonných technológií. Vďaka výborným grafickým parametrom je tento displej ideálny napríklad na prehľadné zobrazovanie informácií o fungovaní elektrifikovaných pohonných sústav, aké sa montujú do čoraz väčšieho počtu modelov Kia. Digitálny združený prístroj bude v budúcnosti prispôsobený na zobrazovanie ukazovateľov hospodárnosti jazdy, informácií o jazdnom režime či údajov z palubného počítača. Bude môcť dokonca znázorňovať tok energie medzi akumulátorom a elektromotorom. Digitálny displej bude v niektorých modeloch slúžiť aj ako jedinečný vizualizačný prvok jazdného režimu Eco. Nový združený prístroj použije spoločnosť Kia v budúcnosti aj v iných vozidlách typu mild-hybrid, hybrid, plug-in hybrid a v elektromobiloch.

Inzercia

Inzercia

Advertisement




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.