VIDEO: Vodič BMW v Bratislave z cesty vytlačil motorkára, ten havaroval hrozným spôsobom

Arogancia najhrubšieho zrna, nepozornosť vodiča auta alebo chyba motorkára? Verzií, prečo sa nehoda odohrala, je hneď niekoľko.
Vydané  Text: 

V Bratislave sa včera (10.6.2019) odohrala dopravná nehoda, ktorá spôsobila vrásky na tvárach všetkých motoristoch jazdiacich po jednom z hlavných ťahov mesta. Nehoda automobilu značky BMW a motorky sa odohrala na Gagarinovej ulici smerom do centra, po ktorej denne prejdú desiatky tisíc vozidiel. Video z palubnej kamery odhaľuje, ako sa celý incident odohral. Vodič motorky prechádzal po pravej strane cesty v pravom pruhu, pravdepodobne so zámerom okamžite sa napojiť na obchvat mesta smerom k Avionu a na Žilinu. Vodič vozidla BMW v strednom pruhu zdanlivo ako trest pre motorkára zrazu vyšiel zo svojho pruhu doprava tak, aby motorkára spomalil. Motorkár sa však nemal inú možnosť ako zatočiť doprava a následne stratil nad svojím vozidlom kontrolu. Motorkár dopadol veľmi nešťastne hlavou na približne 15 centimetrov vysoký obrubník s chodníkom a šmýkal sa približne ďalších dvadsať metrov. Dopravná situácia v danej lokalite je v týchto mesiacoch doslova príšerná. Mesto sa rozhodlo, že zo štyroch jazdných pruhov spraví šesť s tým, že existujúce pruhy zúži na rovné dva metre. Pravý pruh v každom smere je pritom nie je vyhradený pre autobusy, na jeho začiatku je zákazová značka B5, teda zákaz vjazdu osobných automobilov. Motorkári po ňom jazdiť môžu. Každých niekoľko minút tu preto vznikajú nebezpečné situácie a táto je demonštráciou celej situácie. Z dostupného videa usudzujeme, že vodič BMW zámerne a cielene spôsobil haváriu motocykla. Do úvahy prichádza aj náhoda a nepozornosť vodiča BMW. Nie je pravda, že by motorkár porušil predpisy a predbiehal z pravej strany, pretože vozidlá v strednom pruhu spomalili v dôsledku kolóny a prechodu pre chodcov, jednalo sa teda o obyčajnú priebežnú jazdu v pruhoch. **-Koniec článku-**

Predstavenie Škoda Mountiaq




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.