Nový Mercedes-AMG CLA35 Shooting Brake 4MATIC

Krásne karosárske vyhotovenie Shooting Brake sa dočkalo športového naladenia od AMG. Výsledok snahy výrobcu je (už tradične) fascinujúci.
Vydané  Text: 

Nemá zmysel popierať to. Máme radi Mercecesy, ozvlášť v športovej úprave od AMG. A máme radi aj kupé, lenže Shooting Brake ešte o trochu viac. A ideálne je, keď to všetko nestojí majland. Práve taká je nová Trieda CLA s karosériou Shooting Brake v motorizácii AMG CLA35 4MATIC. Toto auto rozhodne nie je konvenčné. Ani ten 4MATIC vlastne nie je konvenčný – jedná sa o AMG Performance 4Matic. Skrátka nádhera. Portfólio športovo vyladených automobilov Mercedes-AMG sa rozrástlo o nového člena iba krátko po tom, čo sa verejnosti Trieda CLA predstavila vo verzii AMG ako štvordverové kupé. Zhodné motorizácie a totožný vzhľad partií ale neznamená, že sa jedná o rovnaké vozidlá. Shooting Brake je o niečo praktickejší, pretože má zjednodušený prístup do batožinového priestoru a viac miesta v kufri (505 dm³).
##### Výbava od AMG obsahuje nasledovné: * Kožené čalúnenie interiéru v štýle AMG, * kožený volant AMG Performance s možnosťou vybavenia poťahom DINAMICA microfibre a tlačidlami AMG; * AMG Performance steering wheel in DINAMICA microfibre incl. AMG steering wheel buttons * oceľové osvetlené prahy s logami AMG; * športové sedadlá AMG Performance Seat Package, prípadne vo verzii Advanced+ alebo Hight-End. * úprava vonkajšieho dizajnu vozidla; * úprava charakteristiky motora a jazdných vlastností.
Funkcia AMG Dynamic Select umožňuje prepínať jazdné režimy počas jazdy, vodič má na výber z módov Slippery, Comfort, Sport, Sport + a Individual. ESP má tri režimy funkčnosti, v základnom režime zasahuje iba vtedy, ak je ohrozená stabilita vozidla, v režimoch ESP Sport Handling upravuje svoju aktivitu v prospech športovej jazdy (umožňuje drift) a k dispozícii je tiež tlačidlo ESP OFF.
### Čo znamená motorizácia AMG CLA35 4MATIC? Pod prednou kapotou automobilu pracuje 2-litrový benzínový štvorvalec vychádzajúci z motora M260 v novej Triede A. Maximálny krútiaci moment upraveného motora je 400 Nm, tie sú dostupné od 3 000 ot./min a podľa slov výrobcu má skvelú odozvu a emócie budiaci zvuk. Maximálny výkon motora je 225 kW (306 k), agregát je konfigurovaný s automatickou dvojspojkou AMG SPEEDSHIFT DCT 7G.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.