Mercedes-Benz spustil predaj elektrického EQC, poznáme cenu základnej verzie

Cena je prekvapivo nízka, ak berieme do úvahy, že sa jedná od SUV od Mercedesu a ešte k tomu plne elektrické s výborným dojazdom!
Vydané  Text: 
Značka Mercedes-Benz patriaca pod koncern Daimler predstavila finálnu podobu svojho prvého elektrického SUV spadajúce pod značku EQ iba nedávno a dnes píšeme o tom, že spúšťa jeho predaj. Elektromobil Mercedes-Benz EQC je skutočne pôsobivý – a nielen dizajnom, ktorý nás vskutku prekvapil už keď sa prvýkrát ukázal verejnosti. SUV má rozmery 4 761×1 884×1 624 mm a rázvor 2 873 mm. Jeho pohonný systém dokáže vyvinúť maximálny výkon 300 kW a max. krútiaci moment až 765 Nm. Podľa metodiky WLTP je spotreba 25,0 – 22,4 kW/100 km a dojazd 374 – 416 km. Trakčné akumulátory majú kapacitu 80 kWh. Výrobca momentálne avizuje príchod prvej edície elektromobilu s názvom **EQC Edition 1886**. Vzdáva tým poctu počiatkom výroby automobilu ako takého a uvádza novinku do svojho portfólia ako revolučný krok. Nové elektrické SUV schádza z výrobnej linky v závode v Brémach a možno si ho objednať už teraz. Cena základnej verzie začína na sume **76 800 eur s DPH**. Na Slovensku EQC spĺňa podmienky na udelenie štátnej podpory vo výške 5 000 eur, ktorá má byť spustená v decembri tohto roka. „Základná verzia pre slovenský trh zahŕňa okrem iného aj tepelnoizolačné tmavo tónované sklo, balík komfortnej výbavy KEYLESS-GO, asistent sledovania mŕtveho uhla, balík odkladacích priestorov a nabíjací kábel pre domácu zásuvku. Záujemca o EQC má možnosť využiť poradenstvo týkajuce sa inštalácie nabíjacej stanice v jeho zázemí,“ uvádza výrobca vo svojej tlačovej správe. EQC je vybavené vodou chladenou nabíjačkou s výkonom 7,4 kW a je tak pripravené na nabíjanie striedavým prúdom (AC) doma a na verejných nabíjacích staniciach. Až tri razy rýchlejšie ako z domovej zásuvky prebehne nabíjanie z nabíjacej skrinky Mercedes-Benz (wallbox). Vodiči modelu EQC Edition 1886 budú mať zvýhodnený prístup k európskej vysokovýkonnej nabíjacej sieti IONITY.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!