Lexus má konečne skutočné rodinné auto, ale ocenia ho aj najväčší snobi

SUV-čka sú fajn, ale MPV a vanom nemožno uprieť ich pozitíva vyplývajúce z veľkorysých vnútorných rozmerov. Lexus predstavil model s názvom LM, ktorý mieri na úplne novú cieľovku. Napríklad profesionálnych vodičov alebo aj početnejšie rodiny.
Vydané  Text: 
Lexus LM je historicky prvé vozidlo kategórie MPV, aké kedy prémiová japonská automobilka mala v portfóliu. Automobil je síce určený pre ázijský trh, ale nemôžeme sa tváriť, že u nás na starom kontinente podobný automobil nechceme. Práve naopak, tento segment stále ponúka priestor pre nové modely. Nový Lexus LM sa ďaleko na východe predáva v niekoľkých vyhotoveniach, pričom dve z nich sú veľmi zaujímavé aj pre nás: štandardná verzia ponúka priestor pre celkovo sedem osôb, priestranný interiér s vyšším kvalitatívnym štandardom. Stredný rad ponúkne sedadlá pre dve osoby a práve on bude spomedzi všetkých troch radov ten najpohodlnejší.
Vylepšená verzia bude ponúkať pevnú stenu medzi vodičom a zadnými pasažiermi, na nej je osadená 26-palcová obrazovka. V takomto vyhotovení bude Lexus LM určený pre spoločnosti zaoberajúce sa transportom klientov, ktorým záleží na komforte a vysokej kvalite služieb. V takomto vyhotovení bude LM ponúkať iba štyri miesta na sedenie vrátane vodiča a pasažieri si budú môcť užívať jazdu aj vďaka 19 špičkovým reproduktorom značky Mark Levinson.
Pod prednou kapotou vozidla s mimoriadne veľkou maskou chladiča (ešte väčšou ako v BMW radu 7) sa ponúkajú 3,5-litrový šesťvalec (LM 350) a 2,5-valcový štvorvalec s doplnkovým elektromotorom (LM 300h). Automatická prevodovka posiela krútiaci moment pohonného systému na predné, za príplatok na všetky štyri kolesá.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.