Očakávania sa naplnili: Daimler sa spája s Geely, smarty budú vyrábať v Číne

Zo značky smart sa má stať líder v segmente elektromobilov. Prinášame vám výber z oficiálnej správy spoločnosti Daimler AG.
Vydané  Text: 
Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding) a Daimler AG (Daimler) dnes oznámili založenie spoločného globálneho podniku, v ktorom bude každá spoločnosť vlastniť rovnaký 50 percentný podiel. Cieľom je ďalší rozvoj značky smart, priekopníka mestskej mobility, ako lídra v segmente elektromobilov. Na základe dohody o spoločnom podniku sa bude v novom závode v Číne špecializovanom na elektromobily montovať ďalšia generácia elektromobilov smart určená pre globálny trh, ktorej predaj sa začne v roku 2022. Partneri sa dohodli, že novú generáciu vozidiel smart z hľadiska dizajnu navrhne celosvetová sieť Mercedes-Benz Design a o oblasť vývoja sa postarajú globálne inžinierske centrá Geely. Výroba bude prebiehať v Číne.
Li Shufu (predseda Geely Holding) a Dieter Zetsche (predseda predstavenstva Daimler AG a vedúci divízie Mercedes-Benz Cars)
V rámci programu vývoja vozidiel sa plánuje aj rozšírenie portfólia produktov smart do rýchlo expandujúceho segmentu B. Až do uvedenia novej generácie smart v roku 2022 bude Daimler pokračovať vo výrobe súčasnej generácie vo svojich závodoch v Hambachu vo Francúzsku (smart EQ fortwo) a v Novo Mesto v Slovinsku (smart EQ forfour). Závod v Hambachu zároveň prevezme novú úlohu vo výrobnej sieti divízie Mercedes-Benz Cars a v budúcnosti začne vyrábať kompaktný elektromobil Mercedes-Benz pod novou produktovou a technologickou značkou EQ. Predpokladá sa, že založenie spoločného podniku by malo byť ukončené do konca roku 2019. Finančné podmienky spoločného podniku zatiaľ neboli zverejnené.

Daimler možno skončí so smartom, o malé autá nie je dosť veľký záujem

Rozhodujúce slovo o budúcnosti značky smart bude mať nový generálny riaditeľ Daimleru, Švéd Ola Källenius.








Pokračujte na ďalší príspevok »