Nové Mitsubishi ASX naživo: detaily, interiér, kufor

Kompaktné SUV od japonského výrobcu vyzerá naživo výborne, pozrite si naše fotky zo ženevskej premiéry.
Vydané  Text: 
Nové Mitsubishi ASX je viditeľne krajšie ako predchodca, naživo ale pôsobí tak vyladene a prirodzene, že ľudia bez vedomosti o modernizácii modelu ho prehliadli s tým, že sa jedná o samozrejmú súčasť modelového portfólia automobilky. Starnúci model alebo nadčasové SUV, ktoré doteraz nepotrebovalo dramatické modernizácie? Nech sa na Mitsubishi ASX pozeráte z akéhokoľvek uhla pohľadu, musíte uznať, že vždy vyzeralo veľmi dobre a aj 9-ročná verzia pôsobí stále nanajvýš aktuálne. Napriek tomu sa výrobca rozhodol nepokračovať v jemnom retušovaní zovňajšku a ženevský autosalón sa pre ASX stal dejiskom premiéry výraznejšej zmeny. SUV ASX tak vstupuje do modelového roku 2020.
Mitsubishi ASX si po modernizácii osvojí agresívnejšie vyhotovenie predných partií, ktoré pripomínajú model Eclipse Cross a zohľadňujú aktuálny dizajnový prvok s názvom DYNAMIC SHIELD. Chrómové línie, modernizovaný tvar masky chladiča, ostrejšie FULL LED svetlomety, to všetko sa podieľa na zmene celkového charakteru vozidla, hoci očakávame, že práve jazdné vlastnosti by sa nemali veľmi meniť. Vzadu môžeme pozorovať nové združené LED svetlá. V interiéri sa budúci majitelia ASX budú môcť tešiť z 8-palcového centrálneho displeja (predtým bol 7-palcový), z vylepšeného audiosystému SDA (Smartphone-link Display Audio) a Mitsubishi plánuje v dohľadnej dobe uviesť do prevádzky aj novú aplikáciu pre dôkladnejšie prepojenie smartfónu s autom. Pokiaľ sa jedná o celkový vzhľad interiéru, ten na rozdiel od exteriéru neprešiel výraznejšími zmenami, dokonca by sa dalo tvrdiť, že mu výrobca venoval iba malú časť svojej pozornosti. Inovácie nachádzame predovšetkým na stredovej konzole pod displejom.
Na našom trhu bude nové ASX poháňané motorom MIVEC so zdvihovým objemom 2,0 litra, zákazníci si budú môcť vybrať 5-stupňovú manuálnu prevodovku alebo prevodovku CVT INVECS-III. Tento vyspelý variátor síce neobsahuje konvenčné prevodové stupne, má ich však vytvorené aspoň virtuálne a je ich šesť, pričom umožnia aj nastavenie pre športovejšiu jazdu. Zákazníci si budú môcť vyberať medzi pohonom predných alebo všetkých kolies a ponuku modelu ASX oživujú aj tri nové odtiene karosérie – červená Red Diamond, oranžová Sunshine Orange a hnedá Oak Brown.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.