KIA ukázala nové logo a celkom nový dizajnový smer

KIA sa rozhodla pre veľmi odvážny krok.
Vydané  Text: 
Volá sa CV a je pomerne veľkým prekvapením. KIA ohlásila, že na autosalóne v Ženeve predstaví koncept nového elektromobilu, pričom vo svojej oficiálnej správe uvádza, že automobilový dizajn musí chytiť za srdce a podnecovať emócie a spôsobovať husiu kožu. Spoločne so správou juhokórejská automobilka zverejnila aj prvý záber nového konceptu, ktorý vo významnej miere odhaľuje predné partie automobilu a spoločne s ním aj **nové logo**.
Nepochybujeme, že nové logo KIA bolo vyhotovené so zámerom ešte viac upútať pozornosť verejnosti na koncept elektromobilu a nedostane sa do konvenčných automobilov. Jeho budúcnosť v čisto elektrických modeloch značky KIA je však možnou budúcnosťou. Nové logo osadené na elektromobile svieti a je navrhnuté tak, aby pôsobilo ako precízne vyrezané laserom. Všetky tri písmená sú spojené a tvoria dojem, že sú vytvorené „jedným ťahom“. Predná časť konceptu elektromobilu zaujme v prvom rade spojenými svetlami. Obvodový LED pás denného svietenia ťahajúci sa po celej šírke prednej časti je estetickou i funkčnou alternatívou za masku chladiča, ktorú už elektromobil nepotrebuje. Našej pozornosti neunikli ani kamery namiesto vonkajších spätných zrkadiel. KIA zatiaľ neuvádza, do akej kategórie automobilov novinka zapadá, podľa prvej fotografie ale usudzujeme, že sa nebude jednať o SUV alebo crossover. Do úvahy prichádza shooting brake, kupé, prípadne liftback alebo hatchback. Pre zaujímavosť, pre juhokórejský trh sa vyrábajú modely značky KIA s úplne odlišným logom ako u nás v Európe. Kórejské logo vyzerá takto:
Logo automobilky KIA pre Južnú Kóreu
Koncept KIA CV bude premiérovo odhalený 5. marca 2019 na autosalóne v Ženeve.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »