Prejazd piatimi kontinentami s Toyotou sa presúva do Ázie

Toyota minulý mesiac prišla do svojho závodu Duran v Juhoafrickej republike, čím ukončila africkú časť projektu Prejazd piatimi kontinentami. Projekt, ktorý sa začal v roku 2014, sa teraz dostal už na štyri z piatich svetových kontinentov. Budúci rok na jar sa presunie do Ázie, kde sa v oblasti Stredného východu začne jeho finálna fáza.
Vydané  Text: 
Počas dvoch mesiacov celkovo 76 ľudí pokorilo vzdialenosť 10 600 kilometrov. Tím zdolal rôznorodé africké cesty všetkého druhu a na vlastnej koži okúsil kruté podmienky. Projekt Prejazd piatimi kontinentami, ktorý sa koná pod záštitou tímu TOYOTA GAZOO Racing, je praktickou ukážkou prístupu genchi genbutsu (jednej z kľúčových hodnôt značky Toyota), teda overovania priamo v praxi na vlastnej koži. Za volanty sa posadili samotní zamestnanci spoločnosti Toyota z Japonska aj miestnych pridružených spoločností a vydali sa na cesty, po ktorých bežne jazdia ich zákazníci. Členovia tímu svojím zapojením do projektu zlepšujú svoje povedomie o cestách na celom svete, spoznávajú rôzne svetové kultúry z prvej ruky a spoločne hľadajú riešenie rôznych problémov a výziev. Takto získané skúsenosti im umožnia rozvíjať intuíciu pri výrobe neustále lepších automobilov, a to spôsobom, ktorý nemožno skopírovať pri pracovnom stole alebo na skúšobnej dráhe.
**Projekt Prejazd piatimi kontinentami** sa začal v roku 2014 v Austrálii, potom sa v roku 2015 presunul do Severnej Ameriky, ďalej v roku 2016 do Latinskej Ameriky, v roku 2017 do Európy a následne v roku 2018 do Afriky. Do projektu sa zapojilo 556 členov z Japonska aj ďalších krajín, ktorí počas 399 dní prešli celkovo 99 600 kilometrov. „Vďaka získaným skúsenostiam som mohol prehodnotiť položky zahrnuté do testovania vozidiel a tieto skúsenosti s výhodou využívam pri svojej každodennej práci. V projekte som zistil, že je rozdiel medzi mojimi vlastnými pocitmi a pocitmi našich zákazníkov – donútilo ma to viac vnímať názory zákazníkov a nestranne posudzovať to, čo nám hovoria,“ hovorí jeden z účastníkov projektu. Na jar 2019 sa Toyota presunie do Ázie, kde sa v oblasti Stredného východu začne finálna fáza projektu Prejazd piatimi kontinentmi.

### Komentár Akia Tojodu (prezidenta spoločnosti Toyota Motor Corporation) Projekt Prejazd piatimi kontinentami sme začali v roku 2014. Motiváciou pre spoločnosť Toyota bolo stať sa automobilkou, ktorá vyrába stále lepšie automobily, a bolo nám jasné, že na to potrebujeme lepšie poznať cesty celého sveta. Na začiatku projektu sa na pozícii kľúčových členov tímu zapájali ľudia z našich technických úsekov. V priebehu piatich rokov sa však zúčastňovali aj ďalší členovia z rôznych ďalších úsekov, vrátane predaja, nákupu, pracovnoprávnych vzťahov alebo účtovníctva. Projektu som sa zúčastnil aj ja osobne a posadil som sa za volant na cestách na každom navštívenom kontinente. Africkú časť projektu Prejazd piatimi kontinentami neabsolvovala Toyota sama, tentoraz sme išli spoločne s účastníkmi zo spoločností SUZUKI, Hino Motors a TOYOTA AUTO BODY. Tieto firmy sú našimi partnermi, ktorí zdieľajú rovnakú víziu vyrábať čoraz lepšie automobily, ktoré budú robiť radosť našim zákazníkom, a ktorí majú rovnakú túžbu formovať budúcnosť mobility. Ani tu neexistujú žiadne prirodzené hranice.








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.