O slovenský AeroMobil majú v Číne veľký záujem, spoločnosť vystavuje v Šanghaji

Čínske a ázijské trhy sú pre osobnú leteckú mobilitu mimoriadne perspektívne a AeroMobil chce byť v tomto kontexte priekopníkom. AeroMobil práve vystavuje svoje auto-lietadlo v Šanghaji.
Vydané  Text: 
Pôvodom slovenský AeroMobil sa dočká čínskej výstavnej premiéry v dňoch od 5. do 10. novembra 2018 na medzinárodnej výstave China International Import Export v Šanghaji (CIEE). Jedná o medzinárodnú výstavu, ktorej cieľom je upriamiť pozornosť na Čínu, viac ju otvoriť svetu, podnietiť liberalizáciu obchodu a ekonomickú globalizáciu. Zdá sa vám to komplikované? Stačí vám vedieť, že výstava v Šanghaji je dejiskom ohromného množstva vystavovateľov, produktov a nových technológií, ktoré prenikajú aj do auto-moto sveta. China International Import Export v Šanghaji už budúci týždeň privíta vystavovateľov z viac ako 130 krajín a regiónov, pričom až 82 z nich sa zúčastní aj časti venovanej obchodu a investíciám. Pre firmy z celého sveta je preto výstava obrovskou príležitosťou získať nových investorov, zákazníkov, importérov a možnosťou ešte viac zveľaďovať biznis. Pre AeroMobil sa teda jedná o mimoriadne atraktívnu záležitosť, ktorá môže otvoriť dvere k novým cestám popularizácie. Ako uvádza dodaná tlačová správa AeroMobilu, podľa odhadu Medzinárodnej asociácie leteckých dopravcov (IATA) Čína nahradí USA a do roku 2022 sa stane najväčším leteckým trhom na svete. Upútať pozornosť na AeroMobil už teraz je teda kľúčové. Aktuálna generácia AeroMobilu 4,0 STOL spĺňa moderné bezpečnostné štandardy pre letectvo a má hybridný pohon. Zatiaľ, čo na cestách sa o jeho pohon stará kombinácia elektrického a benzínového motora, vo vzduchu používa iba ten spaľovací. Spoločnosť tvrdí, že zákazníci môžu prvé dodávky lietajúcich vozidiel očakávať medzi rokmi 2020 a 2021 po úspešnej certifikácii regulačnými úradmi.
STOL v názve znamená, že vozidlo je určené pre krátke vzlety a pristátia, spoločnosť ale vyvíja aj technologické riešenia pre takzvaný VTOL, teda vertikálne vzlety a pristátia. AeroMobil vystavuje v Šanghaji na pozvanie obchodnej skupiny Orient International Holding, model 4,0 STOL bude vystavený v Hall 2, státie 2A3-002. Zaujímavosťou je, že o lietajúce auto AeroMobil prejavili záujem aj čínske médiá, z čoho sa dá tiež usudzovať, že práve Čína bude pre budúcnosť tohto projektu kľúčová.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.