Toyota prišla na autosalón s odvážnymi sľubmi, toto chcú stihnúť!

**Toyota v predvečer parížskeho autosalónu informovala, že chce do roku 2020 predať milión hybridov.** Sústredí sa na kvalitu, odolnosť a spoľahlivosť, hybridnej technológie a novú podvozkovú platformu TNGA. Hybridná technológia Toyota vyvíja už cez 20 rokov, v Európe sa doteraz predalo už vyše 2 milióny jej vozidiel s hybridným pohonom. Toyota už cez 20 rokov vyvíja, zdokonaľuje a uvádza na… Prečítať celé
Vydané  Text: 
**Toyota v predvečer parížskeho autosalónu informovala, že chce do roku 2020 predať milión hybridov.** Sústredí sa na kvalitu, odolnosť a spoľahlivosť, hybridnej technológie a novú podvozkovú platformu TNGA. Hybridná technológia Toyota vyvíja už cez 20 rokov, v Európe sa doteraz predalo už vyše 2 milióny jej vozidiel s hybridným pohonom.
Toyota už cez 20 rokov vyvíja, zdokonaľuje a uvádza na masový trh technológiu hybridného pohonu s autonómnym dobíjaním. **V Európe sa doteraz predalo cez 2 milióny hybridov. Hybridná technológia je – a tiež zostane – kľúčovou technológiou odlišujúcou automobilku Toyota od konkurencie.** V prvých ôsmich mesiacoch tohto roka tvorili hybridné modely 46 % celkového predaja značky Toyota v Európe – a v západnej Európe dokonca 59 %. To je viac ako v ktoromkoľvek z ostatných svetových regiónov. Toyota v Paríži prezentuje výhradne vozidlá s hybridným pohonom – od kompaktného Yarisu cez nové generácie modelov Corolla a RAV4 až po **úplne novú Toyotu Camry Hybrid, ktorá sa v budúcom roku predstaví na európskych trhoch.**

Takto vyzerá európska Toyota Camry! Čo prináša?

Japonská automobilka oficiálne potvrdila, že najpredávanejší sedan strednej a vyššej strednej triedy chystá návrat. V Európe sa vozidlo objaví po dlhých štrnástich rokoch.

Pevným základom novej ponuky modelov a hnacieho ústrojenstva od Toyoty je okrem hybridnej technológie nová globálna platforma TNGA (Toyota New Global Architecture). TNGA nie je len podvozkovú architektúrou, ale aj konštrukčnou a dizajnovou filozofiou prinášajúcou emotívnejší dizajn a výbornú jazdnú dynamiku. **Toyota naďalej verí vo zvýšenie predajov aj nárast percentuálneho zastúpenia hybridov v celkových predajoch v roku 2020:** 1 milión vozidiel Toyota a 100 tisíc predaných vozidiel Lexus, viac ako 50 % zastúpenie hybridov a ďalšie zlepšenie finančných výsledkov.








Pokračujte na ďalší príspevok »