NAŽIVO Z PARÍŽA: Pozrite si fotky nových KIA Proceed a e-NIRO

Kórejská automobilka predstavila na autosalóne v Paríži dlho očakávaný európsky model Proceed, ktorý sa nášmu redaktorovi podarilo nafotiť naživo spoločne s elektrickým crossoverom e-Niro.
Vydané  Text: 
### Shooting brake od značky Kia, teda model ProCeed, sa konečne ukázal svetu a prekvapil krásnym dizajnom stavajúcim na aktuálnej generácii Ceedu. Jedná sa o päťdverový päťmiestny hatchback nižšej strednej triedy s celooceľovou samonosnou konštrukciou karosérie typu „Shooting brake“. Ponuka vznetových a zážihových troj- a štvorvalcových motorov sa bude kombinovať s pohonom predných kolies prostredníctvom 6-stupňovej manuálnej alebo 7-stupňovej dvojspojkovej prevodovky. * Karoséria typu „shooting brake“ vychádza z návrhu vytvoreného pre koncepčné vozidlo Kia Proceed. * Model je kompletne navrhnutý, vyvinutý, skonštruovaný a vyrobený v Európe. * Batožinový priestor s objemom 594 litrov v rámci karosérie inšpirovanej modelmi kupé. * Asistenčný systém sledovania vozidla v jazdnom pruhu pracuje pri rýchlostí od 0 do 180 km/h. * Režim Sport zlepšuje odozvu škrtiacej klapky, umožňuje rýchlejšiu akceleráciu. * Medzi motory patrí aj vysokovýkonný 1,6-litrový agregát T-GDi určený pre modely GT, ako aj celý rad zážihových a vznetových motorov pre varianty GT Line. * Vyrábať sa bude na Slovensku so štandardnou 7 rokočnou zárukou (alebo 150 000 km). * Predaj sa spustí v prvom štvrťroku 2019.
**Ponuka motorov:**
1,0-litrový zážihový motor T-GDI s výkonom 120 k (88 kW) (1,0 T-GDI)
1,4-litrový zážihový motor T-GDI s výkonom 140 k (103 kW) (1,4 T-GDI)
1,6-litrový zážihový T-GDI 204 koní (150 kW) (GT)
1,6-litrový vznetový CRDi Smartstream 136 koní (100 kW) (1,6 CRDi)

**Prevodovky:**
Šesťstupňová manuálna prevodovka (MT)
Sedemstupňová dvojspojková prevodovka (7DCT)

**Zavesenie kolies a tlmenie:**
Vpredu úplne nezávislé zavesenie kolies so vzperami MacPherson namontovanými na nápravnici, vinuté pružiny a plynové tlmiče, priečny skrutný stabilizátor
Vzadu úplne nezávislé dvojité lichobežníkové zavesenie kolies namontované na nápravnici, vinuté pružiny a plynové tlmiče, priečny skrutný stabilizátor

**Vonkajšie rozmery:**
Celková dĺžka 4 605 mm
Celková šírka 1 800 mm
Celková výška 1 422 mm
Rázvor 2 650 mm












Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!