AKTUALIZOVANÉ: Škoda ukázala ďalšie detaily Kodiaqu RS a úplne nové logo RS

Kodiaq RS bude pre slovenského a českého fanúšika automobilizmu nepochybne jedným z hlavných lákadiel tohtoročného parížskeho autosalónu.
Vydané  Text: 
### Automobilka Škoda dnes ráno zverejnila niekoľko nových informácií a fotografií k očakávanému SUV Kodiaq RS. V plnej kráse sa športovo ladené SUV predvedie na autosalóne v Paríži už začiatkom októbra, dovtedy sa „musíme zmieriť“ iba s vybranými detailmi. Historicky najvýkonnejšie SUV a vôbec prvé SUV vo výbave RS od značky Škoda sa predstavuje v pútavej modrej úprave karosérie a s červenými akcentmi. Modrú farbu dopĺňa paleta čiernych detailov: maska chladiča, kryty vonkajších spätných zrkadiel, lišty okolo bočných okien a pozdĺžne strešné nosiče.
Automobil stojí na 20-palcových kolesách Xtreme z ľahkej zlatiny v striebornom vyhotovení, pod nimi pozorujeme 17-palcové brzdové kotúče s červenými strmeňmi. Uvedené 20-palcové disky Xtreme budú podľa Škody v predaji už ako súčasť štandardnej výbavy Kodiaqu RS. Pre automobily vo výbave RS sú typické zadné odrazky na zadnom nárazníku, v Kodiaqu RS jedna taká zaberá celú šírku zadnej časti automobilu. Pod touto výraznou červenou odrazkou môžete vidieť dve masívne koncovky výfuku.
Škoda Kodiaq RS stavila na výkonný naftový motor s maximálnym výkonom 176 kW (240 k). Úplnou novinkou je modernizované logo RS. Je umiestnené na piatych dverách vzadu a, samozrejme, na čiernej maske chladiča. Súčasťou nového loga je aj štylizované písmeno V, ktoré symbolizuje víťazstvo. **AKTUALIZÁCIA 19.9.2018**: Dnes Škoda ukázala ďalšie fotografie pripravovnaného Kodiaqu RS, tentokrát predviedla pohľad na jeho celkovú, ale stále zatienenú siluetu. Vidíme iba logo RS, LED pásy denného svietenia a digitálny prístrojový panel. Jeho grafika bude variabilná, ponúkne dokopy päť rôznych typov zobrazení v závislosti od aktuálneho jazdného režimu alebo nastavení vodiča. Jedno z nastavení bude mať uprostred veľký virtuálny otáčkomer. Z technických inovácií zaujme aj funkcia **Dynamic Sound Boost**, ktorá bude vedieť upravovať zvuk motora podľa aktuálne nastavených preferencií vodiča. Viac fotografií nájdete v našej fotogalérii.

Škoda testuje Kodiaq RS na Nürburgringu! Za volant posadili hviezdu z Top Gearu

Škoda ešte pred spustením predaja ostrého SUV poslala pretekárku Sabine Schmitzovú na rekordnú jazdu Zeleným peklom. Česká automobilka tak prezentuje mimoriadny výkon tohto sedemmiestneho SUV. Upútavka ukazuje, s akým sústredením vysoko profesionálny tím pripravuje toto výkonné SUV na rekordnú jazdu po legendárnej Severnej slučke (Nordschleife) nemeckého Nürburgringu. Zábery vo videu upriamujú pozornosť na nový model ŠKODA... Prečítať celé




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »