Toto je úplne nový EQ Silver Arrow. Odkazuje na slávny historický Mercedes, viete ktorý?

Mercedes-Benz predstavil štúdiu Strieborného Šípu v Kalifornii
Vydané  Text: 
### Concours d’Elegance na Pebble Beach v Kalifornii je každoročná prehliadka historických automobilov a najprestížnejším podujatím svojho druhu. Súčasne aj populárnym miestom na predstavenie automobilových konceptov a štúdií, predovšetkým z rangu luxusných a supervýkonných kúskov. Tento rok Mercedes-Benz predstavil štúdiu **Vision EQ Silver Arrow** inšpirovanú ich vlastným automobilom **W 125 z roku 1937**. Ten so svojou maximálnou rýchlosťou 432,7 km/h držal až do roku 2017 rýchlostný rekord medzi civilnými automobilmi.
Mercedes-Benz W125 (1935) Zdroj fotografie: http://www.grandprixhistory.org/images/merc125c.jpg
Šéf dizajnu v Daimler AG, **Gorden Wagener**, pri predstavovaní povedal: „Pred viac ako 80 rokmi historické Strieborné Šípi dokázali, že Mercedes-Benz bol priekopníkom v rýchlosti, a to okrem iného aj vďaka jednoduchému tvaru. Štúdia EQ Silver Arrow nadväzuje na toto dedičstvo. Jej cieľom je zrýchlenie a pôžitok z jazdy, stelesňuje vyvíjajúci sa luxus a poskytuje náhľad na budúcnosť nášho dizajnu. Výsledkom je vystavované auto, naša značka EQ a technológie prinášajú špičkový dizajn.”
Jednoduchá športová silueta automobilu má **mimoriadnu dĺžku až 5,3 m**, pritom pri výške menej ako jeden meter. Jednomiestny roadster je vyhotovený z uhlíkových vlákien a natretý niekoľkými vrstvami striebornej farby navodzujúcej dojem tekutého kovu. EQ Silver Arrow je obutý do 168-lúčovych, **vpredu 24-palcových a vzadu 26-palcových hliníkových diskov**.
Interiér kombinuje tradičné materiály s technológiami budúcnosti. Kožené sedadlo, leštený hliník a drevo v kokpite vodiča sú v kontraste s modernými technologickými riešeniami, predovšetkým veľkým panoramatickým displejom a umelou inteligenciou.
Vision EQ Silver Arrow je aj napriek okúzľujúcemu výkonu až **550 kW (750 koní)** celkom tichý – je vybavený plne elektrický pohonom. Jeho odhadovanýmdojazd podľa výrobcu predstavuje až 400 km, 80 kWh akumulátory sú umiestnené v podvozku. Aj napriek tomu, že je sa jedná zatiaľ len o štúdiu, je Vision EQ Silver Arrow veľmi zaujímavá vízia postavená na slávnej minulosti smerujúca k zaujímavej budúcnosti.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!