VIDEO: Víkendové preteky IndyCar poznačila vážna nehoda! Pretekár sa druhýkrát narodil

**Americké preteky IndyCar pokračovali cez víkend pretekmi na okruhu Pocono, kde už v šiestom kole nedelňajšieho preteku došlo vážnej hromadnej havárii.** Ako vidieť na video zázname, z piatich jazdcov zapletených v havárii, najhoršie dopadol kanadský pretekár Robert Wickens, ktorého auto bolo úplne zničené. 29 ročný Robert sa **pokúšal vnútorne predbehnúť iného jazdca, keď zrazu došlo k… Prečítať celé
Vydané  Text: 
**Americké preteky IndyCar pokračovali cez víkend pretekmi na okruhu Pocono, kde už v šiestom kole nedelňajšieho preteku došlo vážnej hromadnej havárii.** Ako vidieť na video zázname, z piatich jazdcov zapletených v havárii, najhoršie dopadol kanadský pretekár Robert Wickens, ktorého auto bolo úplne zničené. 29 ročný Robert sa **pokúšal vnútorne predbehnúť iného jazdca, keď zrazu došlo k vzájomnému dotyku, čo spôsobilo náraz druhého jazdca do zvodidiel a prelet Wickensoveho auta ponad neho s nárazom do ochrannej bariéry, vážnym poškodením oplotenia, návratom na dráhu a zastavením pri vnútorných zvodidlách.** Kanadský jazdec bol pri vedomí počas vyprosťovania a prevozu do nemocnice. Podľa posledných informácií, pretekár utrpel početné zlomeniny oboch nôh, pravej ruky, ako aj nešpecifikované poškodenie chrbtice. **Preteky pokračovali až o dve hodiny, keď sa organizátorom podarilo opraviť poškodenie na zvodidlách a oplotení.** Okruh Pocono je neslávne známy tým, že tu, v roku 2015 došlo smrteľnej havárii počas pretekov, keď Justin Wilson zahynul po tom čo jeho prilbu zasiahol odtrhnutý kus z iného havarovaného auta.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.