Dobre sa pozrite, toto je indická Škoda Rapid

V skutočnosti je to odlišné auto. Privítali by ste takýto dizajn Rapidu aj u nás?
Vydané  Text: 
Značka Škoda pôsobí medzinárodne a zaujímavým trhom pre mladoboleslavskú automobilku je India. Na tamojšom trhu predáva iba štyri modely: Rapid, Octavia, Superb a Kodiaq. Karoq, Fabia, ani Citigo tam uplatnenie nenachádzajú. Zatiaľ, čo Kodiaq, Superb a Octavia sú pre Európu a Indiu prakticky totožné autá, indický Rapid s tým naším nemá veľa spoločného.
**Indická Škoda Rapid** stojí na základoch predchádzajúcej generácie Volkswagenu Polo v úprave sedan, ktorý sa predáva pod názvom Vento. Ďalej pozorujeme ukážkový príklad takzvaného rebadgingu, respektíve badge engineeringu, kedy sa vymení iba exteriérový dizajn vozidla a predáva sa pod novým menom, prípadne pod inou značkou výrobcu. Indická rapidka prevzala dizajn predných partií od európskej Fabie, čo znamená, že má väčšie predné svetlomety.
Špecifickosť trhu umožnila zväčšenie svetlej výšky podvozka na 165 mm, rozmery vozidla sú 4386 × 1699 × 1466 mm. Škoda Rapid s dizajnom Fabie sa predáva s 1,6-litrovými atmosférickými motormi MPI s výkonom 77 kW a automatickou 7-stupňovou alebo manuálnou 5-stupňovou prevodovkou, naftový 1,5 TDI sa dodáva s výkonom 81 kW a taktiež s manuálom a automatikou DSG.
V Indii sa každý rok predá približne 2,5 milióna nových automobilov, pričom až polovičný trhový podiel má pre nás neznáma automobilka Maruti, ktorá patrí pod Suzuki. Druhou najúspešnejšou značkou je Hyundai, ktorú nasleduje Mahindra.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.