Sergio Marchionne, šéf Fiatu, zomrel vo veku 66 rokov

### „Nanešťastie to, čoho sme sa obávali, nastalo. Sergio Marchionne, muž a priateľ, odišiel,“ povedal k Marchionneho úmrtiu John Elkan, člen rodiny Agnelliových, ktorá spoločnosť Fiat založila. Marchionne zomrel 25.7.2018 vo veku 66 rokov. Generálny riaditeľ koncernu Fiat Chrysler Automobiles (FCA) prišiel o svoj post iba niekoľko desiatok hodín pred svojou smrťou v čase, keď už blízky… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Sergio Marchionne, šéf Fiatu, zomrel vo veku 66 rokov
### „Nanešťastie to, čoho sme sa obávali, nastalo. Sergio Marchionne, muž a priateľ, odišiel,“ povedal k Marchionneho úmrtiu John Elkan, člen rodiny Agnelliových, ktorá spoločnosť Fiat založila. Marchionne zomrel 25.7.2018 vo veku 66 rokov. Generálny riaditeľ koncernu Fiat Chrysler Automobiles (FCA) prišiel o svoj post iba niekoľko desiatok hodín pred svojou smrťou v čase, keď už blízky okruh jeho rodiny a kolegov verejnosti oznamoval, že to so Sergiom vyzerá veľmi zle. Postúpil údajne jednoduchšiu operáciu ramena, po ktorej sa jeho zdravotný stav dramaticky zhoršil a upadol do kómy. Podľa dostupných informácií bolo možné aj to, že Marchionne trpel rakovinou pľúc. Dnes sa počíta ako s takmer faktom, že práve rakovina u silného fajčiara spôsobila závažné komplikácie pri zotavovaní sa z operácie, ktorú vtedajšia hlava koncernu FCA podstúpila v Zürichu. Marchionne pritom ešte v júni tohto roka predstavil víziu koncernu do roku 2022, v ktorej počíta už aj s elektromobilitou, ktorú dovtedy skôr zosmiešňoval. Ešte 23.7.2018 sme na Autovinách informovali o tom, že Sergio prišiel o svoje pozície v koncerne: „V Na základe posledných dní sa Sergio rozhodol rezignovať a odstúpil zo všetkých funkcií, ktoré vo firme zastával. Vedenie týmto oznámením vyjadruje poďakovanie svojmu šéfovi za energiu, ktorú dlhé roky venoval najmä firme a svojim kolegom. Rada sa rozhodla urýchliť proces prechodu na nové vedenie a vymenovala Mikeho Manleyho za generálneho riaditeľa. Predstavenstvo preto navrhne najbližšiemu akcionárskemu zhromaždeniu, ktoré sa uskutoční v najbližších dňoch, aby bol Manley zvolený do rady ako výkonný riaditeľ spoločnosti. Dovtedy, s cieľom zabezpečiť plnú autoritu a prevádzkovú kontinuitu spoločnosti, predstavenstvo s okamžitou platnosťou udelilo pánovi Manleymu všetky právomoci generálneho riaditeľa.“ Sergio Marchionne bol počas svojej kariéry často kritizovaný za tvrdohlavosť a neformálnosť, ktorou bol priam typický. Nikdy nenosil obleky a kravaty, ako sa od generálneho riaditeľa očakávalo. Jeho tvrdohlavosť dokázala odvrátiť bankrot Fiatu a posledné roky sa výrazne angažoval v tom, aby sa koncern spojil s iným veľkým automobilovým hráčom.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.