Je tu Škoda Kodiaq GT!!! České SUV-kupé zničí nemecké predražené štýlovky

Prvé fotografie očakávaného SUV-kupé od značky Škoda sú konečne tu!
Vydané  Text: 
### Veľké SUV Škoda Kodiaq dostalo už aj pakety Sportline a RS, teraz aj nový karosársky variant v štýle SUV-kupé. Dokazujú to tieto fotografie modelu Kodiaq GT vyrábaného čínskou spoločnosťou Shanghai-Volkswagen. Nebudeme si klamať, keď všetci vieme, ako to v skutočnosti je. Každý sa snaží napodobniť BMW X6. Mercedesu sa to podarilo bravúrne, ale podarilo sa mu do GLE vtesnať aj sebe vlastný charakter, ktorý ho od konkurenčnej X6 v konečnom dôsledku výrazne odlišuje. Aj Kodiaq GT na fotografiách sa nezbaví nálepky „wannabe X6, pretože sa na ňu z profilu skutočne podobá. To je už údel každého, kto pokračuje v už nastolenom trende.
Historicky prvé SUV kupé značky Škoda nesie všetky spoločné črty zo štandardného Kodiaqu. Prakticky až po B-stĺpik karosérie je všetko totožné, rozmerovo aj dizajnovo, až potom smerom dozadu sledujeme odlišné tvary.
Nepochybujeme, že tento karosársky variant Kodiaqu by sa u nás stal bestsellerom a zatienil by štandardné vyhotovenie populárneho SUV-čka. Nateraz však počítame s tým, že sa na novinku adaptujú v Číne a **možno** sa inokedy dostane aj k nám. Ale nechajme sa prekvapiť, Škodovka má tých és v rukáve dosť.
Isté je, že keby sa u nás Kodiaq GT objavil, jeho cena by bola v porovnaní s bežným Kodiaqom vyššia. Nepochybne by však stále nedosahovala úrovní, ktoré dnes dosahujú SUV-kupé prémiových nemeckých výrobcov. Kladivo na nemecké štýlovky sa teda zatiaľ koná iba tisíce kilometrov smerom na východ.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!