RedBull po 12 rokoch končí s Renaultom, mení ho za Hondu

Iba pred niekoľkými dňami Renault varoval RedBull, že vymeniť ho za Hondu nebude správny krok. Červený býk sa však nedal poučiť a dnes vydal oficiálne vyhlásenie, v ktorom ohlásil spoluprácu s Hondou.
Vydané  Text: 
Red Bull Racing končí s Renaultom, prechádza k Honde (foto: twitter/redbullracing)
### Red Bull oficiálne potvrdil, že od roku 2019 prechádza k Honde. Nie je to úplná novinka, pretože v minulosti už medzi Red Bullom a Renaultom existovali nezhody a konflikty, oznámenie o výmene je teda prirodzeným vyústením doterajšieho vývoja. Podľa Christiana Hornera bol Red Bull ohromený rýchlymi krokmi, ktoré Honda dosiahla s Toro Rosso a ich ambíciami, ktoré sú rovnaké ako ambície Red Bullu. Horner verí, že spolupráca Red Bull Racing s Hondou bude znamenať nielen boj o víťazstvo v pretekoch, ale aj v šampionátoch. Je však celkom možné, že Red Bull bude Honde a jej úspechom dôverovať iba krátky čas, konkrétne na dva roky. Je možné, že potom RedBull vymení aj Hondu za nového výrobcu, ktorý do F1 vstúpi v roku 2021.
Red Bull Racing končí s Renaultom, prechádza k Honde (foto: twitter/redbullracing)
„Vždy sme sa rozhodovali bez emócií a podľa jediného kritéria. Veríme, že výsledok nám umožní súťažiť na vyššej úrovni,“ povedal Horner a nezabudol sa poďakovať celému tímu Renault za spoluprácu a nasadenie v posledných 12 rokoch. Práve po takejto dlhej dobe sa Red Bull Racing odhodlal zmeniť značku, ktorá sa pre neho stala prakticky neoddeliteľnou. Do sezóny 2019 navyše Red Bull vstupuje do F1 aj s ďalším členom svojej rodiny: Aston Martin Red Bull Racing. Red Bull je vo Formule 1 od roku 2005, odkedy jazdil s motormi Cosworth. V 2006 prešiel k Ferrari a od roku 2007 spolupracoval s Renaultom, s ktorým získal 4 tituly. Od príchodu hybridný éry však spolupráca nie je ideálna a niekoľkokrát došlo k verejnému vyhroteniu vzťahov medzi Red Bullom a Renaultom, čoho dôsledkom je práve odchod červeného býka k Honde.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!