Najčastejšie chyby vodičov: „Tomuto sa radšej vyhnite“

Keby boli vodiči vyspelejší, väčšina problémov na cestách by jednoducho zmizla. Aj v roku 2018 však majú vodiči problémy s pochopením jazdných pruhov, s motorkármi, cyklistami, so zipsovaním a ďalšími vecami.
Vydané Text: 
Ilustračné foto (zdroj: redakcia)
Keď trávite veľa času na cestách a ak dokonca z vašej práce vyplýva, že musíte za tým volantom sedieť a odjazdiť týždenne stovky a tisíce kilometrov, pochopiteľne budete na cestách stretávať všetky typy vodičov. Väčšina z nich je neutrálnych, čo znamená, že nemáte dôvod si ich veľmi všímať, správajú sa kultivovane a ak sa aj s nimi dostanete do takmer kolíznej situácie, bez nadávania a stresov pokračujete ďalej. V horšom prípade vyplníte papiere pre poisťovňu a problém s triezvou hlavou vyriešite. Existujú však vodiči, ktorí sú nervózni, nebezpeční, neznalí legislatívy a dobrých mravov – a práve ich si pamätáme najčastejšie. Ako motoristický novinár som sa rozhodol spísať niekoľko vecí, ktoré považujem za najhoršie alebo najotravnejšie, ak sa s nimi na cestách stretávate príliš často.

#2 Nepozornosť a spomaľovanie ostatných vodičov

Problémom je však nielen neznalosť zipsovania, ale aj celková plynulosť premávky v čase dopravnej zápchy. Je potrebné uvedomiť si, že keď vidím, že tou križovatkou neprejdem, tak do nej jednoducho nevojdem. A naopak, keď konečne naskočí zelená, nebudem čakať desať sekúnd, kým sa rozhýbem. Otravné je tiež to, keď vodič počas státia esemeskuje alebo sleduje Facebook a na minútku sa pozabudne, auto pred ním už odišlo a on je stále prekážkou v ceste. Som si istý, že keby sa tieto veci nediali, zdržanie by bolo kratšie o celé desiatky minút!

« Zobraziť predchádzajúcu stranu článku Zobraziť ďalšiu stranu článku »








Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk




ODPORÚČANÉ


Predstavenie

Viac dynamiky / Lexus UX 300h

  • Keď je niečo dobré, už sa toho nechytajte. Alebo to ešte vylepšite! Lexus sa pri svojom mimoriadne úspešnom modeli UX vybral tou druhou cestou. Obľúbený luxusný crossover je teraz ešte dynamickejší. Privítajte vylepšenú verziu UX 300h.

      
  • Rozhovor

    Prvoradá je spokojnosť našich zákazníkov, hovorí Erika Tanečková z TANEX TRNAVA, ktorý predáva aj SsangYong

  • Spoločnosť Tanex s. r. o. je tu s nami už vyše 30 rokov. Začala predajom ojazdených automobilov a časom sa vypracovala na obľúbeného predajcu a poskytovateľa širokého spektra služieb motoristom. Nedávno pribudla pod jej krídla aj značka SsangYong. To je skvelý námet na rozhovor s konateľkou spoločnosti, Erikou Tanečkovou.

     Odomkli sme celý článok z auto motor a šport č. 6/2024 
  • Auto pre život / Test Nissan Townstar Combi

  • Máte radi spontánnosť, žijete naplno a vychutnávate si, čo deň prinesie? Nissan Townstar je auto, ktoré vás pri tom rado bude sprevádzať.

     Odomkli sme celý článok z auto motor a šport č. 6/2024 
  • Športový crossover

    Predstavujeme CUPRA Formentor: Rodí sa ikona

  • Model Formentor vznikol ako prvý vlastný model značky Cupra. Pri prvom predstavení vyvolal rozruch a vzbudil veľký záujem, čím pomohol, že sa nová značka naplno presadila. Odvtedy sa Cupra zapísala do povedomia a Formentor si získal mnoho priaznivcov.

     Odomkli sme celý článok z auto motor a šport č. 6/2024 
  • Predstavujeme nové MG 3: Zábava v meste

  • Model MG3 je vrelo očakávaná novinka. Do svojho segmentu má priniesť nielen priaznivú cenu, ale aj špičkovú hybridnú technológiu a výkon, aký sa bežne nevidí. To všetko spolu so zábavou za volantom!

     Odomkli sme celý článok z auto motor a šport č. 6/2024 
  • Štatút reklamnej a propagačnej súťaže JAGUAR ERA RELOADED – auto motor a šport č. 6/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže JAGUAR ERA RELOADED – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia Inzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská… Prečítať celé

      
  • Štatút reklamnej a propagačnej súťaže Carven C’est Paris! La Nuit Pour Homme – auto motor a šport č. 6/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže JAGUAR ERA RELOADED – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽE 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé