Prichádza nová Toyota RAV4, piata generácia opäť vylepší dizajn

Iba pred niekoľkými dňami Toyota zverejnila fotografie úplne nového Aurisu a dnes sa dozvedáme o tom, že výraznou zmenou prejde aj esúvečko RAV4.
Vydané  Text: 
Hore Toyota RAV4 Hybrid (2016), dole silueta novej 5. generácie
To je oficiálne – tento rok sa na trhu objaví nová Toyota RAV4. Prvé oficiálne fotografie sa objavili na internete, ale neodhaľujú veľa. Pozorovať môžeme iba siluetu vozidla, ktoré je v čierno-čiernom tieni. Oficiálny debut prebehne už za niekoľko dní na autosalóne v New Yorku. Obrázok zverejnený automobilkou Toyota odhaľuje iba kontúry nového automobilu. Nová Toyota RAV4 má aj z tejto fotografie viditeľne prepracovanú prednú masku, kapota je viac zaoblená, pozorujeme výraznejšie naklonenie zadného skla a spojler na dverách batožinového priestoru podobné tomu, aké má Jaguar F-Pace.
Rovnako ako Prius, Camry a CH-R, nová Toyota RAV4 bol postavená na platforme TNGA. Táto platforma pre nové autá značky Toyota znamená, že súčasťou ponuky motorizácií RAV4 bude aj naďalej hybridný variant, základnou jednotkou však bude určite benzínový motor. Je možné, že určitú podobnosť nájdeme v súvislosti konceptom Toyota FT-AC, ktorý možno považovať za súrodenca novej RAV4.
Koncept Toyota FT-AC


Čítajte aj: Toyota vypočula priania zákazníkov! Nový Auris je konečne dizajnovo atraktívnym autom.




Toyota RAV4 sa tohtoročným uvedením a zaradením do modelového roka 2019 stane v poradí už piatou generáciou populárneho SUV. Aktuálna generácia, ktorá je práve v showroomoch predajcov, sa na trhu objavila v roku 2012 a v roku 2015 prešla faceliftom, ktorý jej črty ešte viac zmodernizoval. Podľa niektorých názorov je súčasná RAV4 až priveľmi komplikovaná, čo sa týka dizajnu, možno priam nesúrodá a priveľmi plastická. Očakávame teda, že rovnako ako nový Auris, tak aj RAV4 bude po novom na pohľad ladnejšia a dizajnovo čistejšia.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »