V novom Auto Motor a Šport nájdete kompletný prehľad áut na CNG + test Seatu Leon na plyn!

V aktuálnom čísle magazínu Auto Motor a Šport sme sa lepšie pozreli na autá na CNG. Spravili sme prehľad modelov, ktoré u nás môžete kúpiť a otestovali sme skvelý SEAT LEON s motorom TGI, ktorý spaľuje benzín aj CNG.
Vydané  Text: 

Autá s benzínovým a naftovým motorom sú celosvetovo naďalej najpredávanejšie. Na tom sa tak rýchlo nič nezmení, hoci postupne pribúdajú alternatívne pohony. Jedným z nich je aj plyn. Existuje LPG a CNG, je medzi nimi celkom významný rozdiel – odlišne sa získavajú a majú rozdielne vlastnosti. LPG je skvapalnený ropný plyn, zatiaľ čo CNG je stlačený zemný plyn – áno, práve ten, na ktorom varíte alebo ktorým vykuruje domácnosť.
Auto Motor a Šport 2/2018 - Autá na CNG
Auto Motor a Šport 2/2018 - Autá na CNG
V novom **Auto Motor a Šport – február 2018** nájdete kompletný prehľad áut na CNG a test Seatu Leon, ktorý vie jazdiť striedavo na benzín aj CNG. Seat Leon je predstaviteľ tej triedy automobilov, pri ktorých záleží na spotrebe a prevádzkových nákladoch. Snahe o šetrenie rozumieme, do hry ďalej vstupujú pojmy ako efektivita, udržateľnosť a ekológia. Veď pri spaľovaní CNG sa produkuje až o 25 percent menej oxidu uhličitého. Zaradenie motora TGI do predaja je preto celkom logické a po reálne odjazdených kilometroch hodnotíme, že cena prevádzky CNG je skutočným ohrozením pre naftové motory. Prevádzka auta na CNG nevyžaduje žiadne schopnosti alebo úkony, ktoré by mohli odrádzať od kúpy. Iba naštartujete a idete.
Seat Leon 1.4 TGI (test 2018)
Seat Leon 1.4 TGI (test 2018)

Februárové číslo AUTO MOTOR A ŠPORT 2/2018 je už v predaji!

Auto Motor a Šport 2/2018 - Facebook

Nové februárové vydanie motoristického magazínu AUTO MOTOR A ŠPORT (2/2018) prináša obrovskú porciu skvelých článkov. Tešiť sa môžete na veľké množstvo testov a jázd, praktické témy a tiež na fascinujúce články, napríklad o Rolls-Royce Phantom.

TESTY, JAZDY A POROVNANIA:

DACIA DUSTER
Alfa Romeo Stelvio Quadrofoglio Verde
Audi RS4 Avant
BMW M5
Citroen C3 Aircross

Honda Clarity
Jeep Compass
Kia Stinger
Kia Stonic
Lada KALINA
Mazda CX-3
Mazda CX-5
Nissan Juke
Nissan X-Trail
Opel Crossland X
Peugeot 2008
Renault Alaskan
Renault Captur
Rolls-Royce Phantom
Seat Arona
Seat Leon CNG
Škoda Rapid Spaceback
Tatra 77
Volkswagen Tiguan Allspace

TÉMY:

ROZHOVOR: Tortsen Gollewski zo ZF priblížil, aké nároky kladie mobilita na prevodovky
Najzvláštnejšie pretekárske trate na svete
Mercedes triedy A ukázal interiér vo veľkom predstihu
Autá na plyn – alternatíva k ustujúcej nafte?

Osvetľovacia technika – Audi je priekopníkom
Technika prevodoviek
Žiarovky pre svetlomety áut: naozaj je drahšie lepšie? Čítajte naše porovnanie!
Automobilový trh na Slovensku v roku 2017
Stáčanie kilometrov a ako sa pred ním brániť

Auto Motor a Šport 2/2018 - titulka
Auto Motor a Šport 2/2018 - obsah
Auto Motor a Šport 2/2018 - obsah




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



auto motor a šport č. 4/2024

Štatút reklamnej a propagačnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé

      
  • auto motor a šport č. 4/2024

    Štatút reklamnej a propagačnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé