Čarovná zima v regióne Murau-Kreischberg

V regióne Murau-Kreischberg zažijú veľkí i malí čarovnú zimnú dovolenku plnú zážitkov. Kreischberg ponúka lyžiarom zábavu na 42 kilometroch perfektne upravených zjazdoviek.
Vydané  Text: 
Winteraufnahme von Zell am See-Kaprun_Zell am See-Kaprun in winter_(c) Faistauer Photography
V regióne Murau-Kreischberg zažijú veľkí i malí čarovnú zimnú dovolenku plnú zážitkov. Kreischberg ponúka lyžiarom zábavu na 42 kilometroch perfektne upravených zjazdoviek. Svoju obľúbenú zjazdovku si tu určite nájdu nielen začiatočníci, ale aj pokročilí. Freestyloví lyžiari si prídu na svoje vo funparku s profesionálnym personálnom. V Detskom svete s „čarovným kobercom“, vlekom pre najmenších a zvlnenou minidráhou sa najmenší zjazdári hravou formou naučia základy lyžovania. Malebné mestečko Murau stojí za návštevu aj v zime. Po aktívnom dni strávenom na lyžiach sa dovolenkári môžu vybrať na zimnú objaviteľskú cestu do jeho stredovekých uličiek. V zasneženej zimnej krajine regiónu Murau-Kreischberg si skvelo oddýchnete. Vďaka výborne upravenej sieti tratí sa tu ako v raji budú cítiť aj bežkári. O nezabudnuteľné chvíle sa postarajú turistické výlety na snežniciach so sprievodcom, lyžiarske túry, korčuľovanie a sánkovačka. Večer sa môžete nechať rozmaznávať kulinárskymi špecialitami a spokojne si spomínať na deň plný dobrodružstiev. Highlighty v regióne Murau-Kreischberg
Schmitten_Sonnkogelbahn + Aussicht (c) Schmittenhöhebahn AG

Zimný raj v Zell am See-Kaprun

Zážitky z lyžovačky v Zell am See-Kaprun siahajú od večného ľadu vo výške viac ako 3000 metrov na Kitzsteinhornskom ľadovci až po brehy zamrznutého Zellského jazera. Táto rozprávková kulisa je domovom celej plejády zimných športov. V troch lyžiarskych oblastiach: Kitzsteinhorn, Schmittenhöhe a Maiskogel si profesionáli i amatéri, rodiny s deťmi i začiatočníci prídu na svoje na 62 zjazdovkách so 138 kilometrami. Tým, ktorí túžia po zážitkoch mimo zjazdovky, ponúka región beh na lyžiach, túry so snežnicami a na lyžiach, sánkovačku či športy na ľade.
Steirisches_Skivergnügen_am_Kreischberg (c) TVB Murau-Kreischberg_ikarus.cc
Jediná ľadovcová oblasť v Salzbursku „Kitz“ si vás získa neprekonateľnými zjazdovkami od októbra do skorého leta, bežkárskymi traťami a vyhliadkou „Gipfelwelt 3000“. V zime 2017/18 Zell am See-Kaprun svojich návštevníkov opäť prekvapí množstvom noviniek, bohatým kultúrnym programom a vynikajúcou zábavou na snehu pre malých i veľkých. Aktivity mimo zjazdovky.
Freeride am Kitzsteinhorn_(c)Gletscherbahnen Kaprun AG
Na zjazdovkách troch lyžiarskych stredísk oblasti Zell am See-Kaprun je síce poriadne rušno, ale tento zážitkový región v Salzbursku ponúka dovolenkárom oveľa viac. Na bežkárskych tratiach môžete preskúmať okolie miest Kaprun, Bruck, Schüttdorf a Zell am See.
Winterwellness (c) TAUERN SPA Zell am See-Kaprun
Túry na lyžiach sú určené pre tých, ktorí chcú zvládnuť výstup sami bez vleku či lanovky a preskúmať pritom neznámy terén. Veľa trás pre lyžiarske túry, od jednoduchých po náročné, nájdete na vrchu Ronachkopf v Thumersbachu. Snežnice a vysokú zimnú obuv by ste si mali obuť, ak netúžite po zážitkoch na zjazdovkách, no napriek tomu si chcete vychutnávať zimnú prírodu v horách. Ak skôr hľadáte pokoj a nenáročné aktivity, vyberte sa na prechádzku po promenáde pri jazere alebo na vianočné trhy počas adventu. Čas a priestor na relax ponúkajú aj mnohé hotely s wellness časťou a kúpele Tauernspa. Highlighty v Zell am See-Kaprun
Kitzsteinhorn-ICE-CAMP-(c) Gletscherbahnen Kaprun AG (2)








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!