Potvrdené: SUV od Ferrari nakoniec bude!

Nové SUV má pôsobiť dojmom zvýšeného štvordverového kupé.
Vydané  Text: 
Po kľúčenkách, trenkách či náhrobných sviečkach s logom Ferrari, sa táto talianska značka opäť rozhodla dať prednosť zisku. Najzvláštnejšie na tom je, že len prednedávnom automobily tejto kategórie vo Ferrari odsúdili a výrobu podobného auta odmietli. Je to ako s ananásovou pizzou. Talian by ju nikdy do úst nedal, no aj tak ju v ponuke mnohých reštaurácií nájdete.


Ako bude také SUV vyzerať? Rozhodne inak! Ferrari si chce zachovať imidž a nový model dostane karosériu v štýle kupé. Hovorí sa o zadných dverách, ktoré by sa otvárali proti smeru jazdy. Celý koncept tak nápadne pripomína Mazdu RX-8 a jej elegantne ukryté zadné dvere.


Technici budú vo veľkom čerpať z modelu GTC4 Lusso. Ten poslúži ako darca hliníkovej karosérie či pohonu všetkých štyroch kolies. Pod kapotou očakávame klasický benzínový motor V8, ale aj nejaké to hybridné ústrojenstvo. Ferrari počíta s ročnou produkciou približne 2-3 000 vozidiel.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »