Kabriolet od Škody nie je vôbec taký úlet, ako sa na prvý pohľad zdá

Keby sa dal kúpiť, určite by sme ho chceli!
Vydané  Text: 

Nadväzuje na kabriolet CitiJet (resp. Citigo) z roku 2014, ktorý sa aj napriek pomerne atraktívnemu zovňajšku nedočkal výroby. V tomto roku ho pripravili študenti Škoda Academy a a jeho oficiálny názov je Element. Do sériovej výroby nepôjde, je iba jednorazovým projektom šikovných študentov, ktorý je však plne funkčný a po dizajnovej stránke nám naozaj ulahodil.

Škoda Element je vybavená funkčným elektrickým motorom s výkonom 82 konských síl (60 KW). Názvom Element chcú študenti poukázať aj na to, že elektrifikáciu pohonu považujú za jeden zo základných elementov dopravy budúcnosti. A platí to aj pre našu ľudovú škodovku.
Škoda Element (2017), projekt študentov zo školy Stredné odborné učilište strojárske ŠKODA AUTO v Mladej Boleslavi

22 študentov zhotovovalo automobil až 1500 hodín, pričom práce započali v októbri minulého roka. Okrem samotnej pohonnej jednotky v Citigo vymenili aj karosériu – automobil prišiel o dvere a strechu, čím sa z neho stala akási plážová bugina. Jeden zo študentov, Peter Stanislav, medzičasom havaroval na motocykli a utrpel vážne zranenia, ktoré ho prinútili posadiť sa na invalidný vozík. V minulosti pracoval na stavbe pick-upu. Zvyšná skupina 17 chlapcov a 4 dievčat preto projekt Škoda Element venovala práve jemu. Aj kvôli Petrovi sa mladoboleslavská automobilka rozhodla pre modernizáciu akadémie, vďaka čomu teraz do všetkých priestorov učilišťa vedú bezbariérové prístupy. Spoločne s tým boli otvorené aj nové priestory s centrom robotiky, jazykovým strediskom a multifunkčnou sálou.
Škoda Element (2017), projekt študentov zo školy Stredné odborné učilište strojárske ŠKODA AUTO v Mladej Boleslavi

Nižšie nasleduje oficiálny text Škoda Auto Stredné odborné učilište strojárske ŠKODA AUTO v Mladej Boleslavi oslavuje v tomto roku 90 rokov svojej existencie. Je súčasťou ŠKODA Akadémie, založenej v roku 2013, ktorej program vzdelávania a rekvalifikácie je cielene orientovaný na potreby firmy. Od roku 2014 investovala automobilka takmer 200 miliónov českých korún do rozširovania vzdelávacích programov a modernizácie ŠKODA Akadémie. Projekty ako stavba učňovského vozidla motivujú nielen učňov v ŠKODA AUTO, inšpirujú aj tých mladých ľudí, ktorí ešte stále hľadajú povolanie svojich snov. Automobilka ŠKODA tak získava v konkurencii ostatných zamestnávateľov tie najlepšie talenty. Pretože v mnohých technických odvetviach je príliš málo uchádzačov, je mimoriadne dôležité ponúknuť začiatočníkom v danom povolaní atraktívne vzdelávacie podmienky.
Škoda Element (2017), projekt študentov zo školy Stredné odborné učilište strojárske ŠKODA AUTO v Mladej Boleslavi








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.