Tip pre vodičov z povolania

Garmin sa špecializuje na vodičov z povolania: Tieto produkty sú na nezaplatenie!

Profesionálni vodiči potrebujú spoľahlivé a vzájomne kompatibilné riešenia, aby mohli pracovať bezpečne a kvalitne. Takýto profi ekosystém ponúka Garmin dézl.

Hodinky, headset, navigácia či kamera.
Vydané  Text: 

Existuje skupina ľudí, ktorá sa spolieha na presnú navigáciu, aby dokázala splniť svoje úlohy. Títo ľudia sú neustále v pohybe, ale neodlepia sa od svojho pracovného miesta. Hoci vidia rôzne časti sveta, stále zostávajú na rovnakom mieste. Pretože zvyšok spoločnosti na nich čaká, nemôžu si dovoliť kedykoľvek odísť od svojej práce. Vodiči sú práve takouto skupinou.

Spoločnosť Garmin si uvedomuje túto situáciu a preto vytvorila samostatnú radu navigácií určenú práve pre vodičov – dézl. Okrem navigačných systémov (DEZL LGV SERIES) Garmin ponúka aj ďalšie užitočné nástroje pre vodičov, ako napríklad palubné kamery (DASH CAM SERIES), ktoré slúžia na monitorovanie cestnej premávky, a kamery na cúvanie (BACKUP CAMERA SERIES), ktoré zlepšujú výhľad vodiča za návesom alebo prívesom. Vodiči môžu ostať pripojení k svetu aj prostredníctvom kvalitných bezdrôtových slúchadiel s dlhou výdržou batérie zo série DEZL HEADSET SERIES. Aby boli vodiči vždy včas, môžu používať aj hodinky z radu Instinct 2, ktoré patria do ekosystému dézl.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

DEZL HEADSET SERIES 

Hodinky Instinct dezl však nie sú iba meracím prístrojom času. Pre vodičov kamiónov je najdôležitejším parametrom ich času stráveného na ceste a povinných prestávok. Hodinky Instinct dezl im umožňujú jednoducho sledovať a spúšťať čas jazdy a odpočinku. Každým pohľadom na hodinky vedia presne, koľko času im ešte zostáva pred prestávkou a kedy majú začať hľadať vhodné miesto na odpočinok. Prestávku môžu využiť na rozcvičku alebo cvičenie podľa svojich možností. Hodinky ponúkajú niekoľko možností cvičenia, od jednoduchého strečingu a cvičenia s nízkou intenzitou až po cvičenie s vlastnou váhou alebo špeciálnu možnosť pre kamionistov.

Okrem toho hodinky obsahujú aj všetky funkcie a pokročilé metriky, ktoré ponúka bežný rad Instinct 2, a preto ich môžu vodiči používať aj pri rôznych aktivitách vo svojom voľnom čase, ako napríklad beh, cyklistika, turistika, posilňovanie, HIIT cvičenie a mnoho ďalších. Hodinky Instinct dezl nie sú určené len pre športové aktivity, ale môžu byť tiež používané ako inteligentné hodinky na zobrazovanie oznámení z telefónu, aplikácií, monitorovanie tepu, krokov, úrovne stresu a odpočinku. Užívatelia, ktorí sledujú tieto parametre a snažia sa ich zlepšovať, môžu postupne zlepšiť svoj životný štýl, zvýšiť množstvo pohybu a posilniť svoje zdravie – a to je presne to, čo nám zápráva rada Hodiniek Instinct dezl od spoločnosti Garmin ponúka vodičom kamiónov. Sú to multifunkčné hodinky, ktoré kombinujú navigačné funkcie s monitorovaním času jazdy a odpočinku, ako aj športovými funkciami a inteligentnými hodinkami.

Súčasťou ekosystému Garmin Dezl je aj navigácia Dezl LGV. Veľký dotykový displej reaguje rýchlo a je dobre čitateľný. Grafické prostredie systému je nanajvýš intuitívne, miesta je tak možné nájsť nielen podľa ulice, ale aj podľa názvov firiem. Po štarte navigácie si vodič vyberie presné rozmery vozidla aj s prípadným návesom a navigácia okamžite ponúkne vhodné trasy určené pre práve toto vozidlo. Nedochádza tak k situáciám, že počas cesty vodič zistí, že sa na jeho ceste nachádza prejazd so zníženým profilom.

Pri špeciálnych prepravách podliehajúcich podmienkam, napríklad ADR, je možné zadať do navigácie a tá ponúkne trasu pre daný typ prepravy. Vyznačí enviro zóny, ponúka parkoviská pre kamióny a pred príjazdom do cieľa ponúkne satelitný náhľad pre lepšiu orientáciu.

Samozrejme je možné ju prepojiť s aplikáciou Garmin dezl a navigácia podáva informácie o premávke, počasí či cenách palív. Dokáže tiež vyhľadať truck&trailer servisy, upozorniť na nízke mosty, prudké stúpania alebo uzávierky ciest.

Čo viac si môže vodič kamiónu priať, keď vidí stovky kilometrov pred seba?

 









Pokračujte na ďalší príspevok »