Fotogaléria:Test Hyundai Tucson Play 1.6 T-GDI 6MT 2WD (2022)

Test Hyundai Tucson


Vzadu je dosť miesta pre dvoch dospelých, stredové sedadlo je naozaj núdzové. Jeho chrbtové operadlo možno sklopiť do polohy lakťovej opierky s nápojovými držiakmi. V tejto výbavy nie sú výduchy klimatizácie v stredovej konzole.
Zadní pasažieri majú vyhrievané sedadlá (okrem stredného) aj elektronické otváranie okien.
Vyhrievané predné sedadlá s jednoduchším látkovým čalúnením sú v skutočnosti veľmi pohodlné. Na každodenné využitie je textil vhodnejší ako koža/koženka, keďže menej absorbuje teplotu okolia a nepôsobí tak príliš chladivo v zime alebo horúco v lete.
Ovládací panel na predných dverách: je tu všetko potrebné okrem tlačidla detskej poistky. Detské poistky sa stále zapínajú otočením kľúča v zámku v zadných dverách. Niektorí konkurenti už majú jedno univerzálne tlačidlo.
Slušný parkovací asistent, v tejto výbave je bez 3D zobrazenia či pohľadu zhora. Predné parkovacie senzory sú však veľkým pomocníkom tiež, kamera má navyše vysoké rozlíšenie a dobre vidí aj v tme. Čo mi doslova prekáža, je vypracovanie panela klimatizácie: takto spravené dotykové rozhranie považujem za neprehľadné a neergonomické.
Dizajn stredového tunela sa líši v závislosti od toho, či je v Tucsone automat alebo manuál. S manuálom je tunel nižší a podľa môjho názoru praktickejší.
Rozumný bezkľúčový kompromis: kľúč máte vo vrecku a na kľučke je fyzické tlačidlo, ktoré musíte stlačiť, aby sa auto zamklo a odomklo. V porovnaní s automatickým riešením založenom na vzdialenosti tak máte istotu, že ste zamkli.
Lakťová opierka je pozdĺžne posúvateľná, avšak nemá výškové polohovanie.
Praktický detail: vysúvateľný bočný panel, ktorý zväčšuje plochu slnečnej clony.
Nabíjačka aj na mobily so 7-palcovou uhlopriečkou. Tucson má bezdrôtovú nabíjačku chladenú, čo je nesmierne užitočné: mobil sa nabíjaním neprehrieva a tak sa nevypína ani nabíjací proces.
Digitálny prístrojový panel: chválim krásne grafické vyhotovenie a prehľadnosť. Vodič má na výber niekoľko grafických spracovaní a vie si sám určiť, čo sa mu bude zobrazovať, ocenil by som však aj grafický mód s ešte konzervatívnejším vizuálom.
Zadná kamera je síce čiastočne krytá, aj tak podlieha znečisteniu. Budete ju musieť z času na čas očistiť ručne.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.