Fotogaléria:Mercedes-Benz Citan Tourer PRO


Systém MBUX je už tradične intuitívny a prehľadný. Je možné ho ovládať dotykovo na centrálnom displeji infotainmentu alebo pomocou ovládacích prvkov na pravej strane volantu.
Stolček na zadnej strane operadla predných sedadiel nesmie v rodinne orientovanom aute chýbať.
Interiér je jednoduchý a funkčný. Zaujme absencia jednej podvolantovej páčky na pravej ruke. Bonusom je držiak na smartfón, ktorý môže mať aj väčšie rozmery. Ten je samozrejme možné nemontovať a ukryť do odkladacej schránky pred vodičom.
Podobne kvalitný displej nie je zvykom v autách tejto triedy. Jeho čitateľnosť a rozlíšenie je na vysokej úrovni.
Motor nie je žiadny trhač asfaltu. Ide o jednoduchú pohonnú jednotku, ktorá má síce skromný výkon, no na druhú stranu by mala mať skvelú životnosť.
Lyžiny na streche je možné jednoducho otočiť z klasického usporiadania na priečne a vytvoriť si tak plnohodnotné strešné nosiče.
Vďaka rázvoru s dĺžkou 2 716 milimetrov nie je problém za seba ukotviť detskú sedačku s podpornou nohou a vajíčko na prepravu detí. Dieťaťu vzadu zostane ešte pomerne veľa miesta na nohy.
Obrovskou výhodou je, že predné dvere môžete otvoriť do pravého uhla. Nastupovanie a vystupovanie z Citanu je teda bezproblémové.
Áno! Do kufra bez problémov hodíte aj zložený detský kočík. Po sklopení druhého radu sedadiel sa tam dokonca môžete aj vyspať.
Plató je možné bez problémov umiestniť za zadné sedadlá. Je tam preň vytvorené miesto. Nemusíte sa teda obávať kam ho dať, keď ho nepotrebujete.
Zadné posuvné dvere ukrávajú dostatočne široký nakladací otvor. Ten má ideálne rozmery na pripevnenie deťaťa do autosedačky alebo na obsluhovanie nákladu.
Nevýhodou je vyšší aerodynamický hluk, ktorý je daňou za vyššiu stavbu auta. Strešené nociče sú obrovskou pridanou hodnotou.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Inzercia

Bestsellery ešte výhodnejšie