Fotogaléria:Volvo XC70 D3 DRIVe (2007)

Spoločnosť Tesla začala od štvrtka s predajom štvorkolky Cyberquad for Kids, vyrobenej spoločnosťou Radio Flyer. Zákazníci si ju môžu objednať na stránke internetového obchodu spoločnosti Tesla. Spoločnosť však uvádza, že štvorkolky začne dodávať najskôr o dva až štyri týždne. Štvorkolka pre deti prichádza na trh viac ako dva roky po tom, čo spoločnosť Tesla predstavila väčšiu… Prečítať celé


Spoločnosť Tesla začala od štvrtka s predajom štvorkolky Cyberquad for Kids, vyrobenej spoločnosťou Radio Flyer. Zákazníci si ju môžu objednať na stránke internetového obchodu spoločnosti Tesla. Spoločnosť však uvádza, že štvorkolky začne dodávať najskôr o dva až štyri týždne.

Štvorkolka pre deti prichádza na trh viac ako dva roky po tom, čo spoločnosť Tesla predstavila väčšiu štvorkolku Cyberquad. To sa stalo ešte v novembri roku 2019, kedy ju spolu s automobilom Tesla Cybertruck predstavil zakladateľ spoločnosti Tesla Elon Musk, no doteraz ešte ani jedna štvorkolka nebola zákazníkom dodaná. Musk vtedy tvrdil, že sa štvorkolka Cyberquad bude dať dokúpiť ako príslušenstvo k elektromobilu Cybertruck. Nateraz teda Tesla ponúka aspoň jej detskú verziu.

Štvorkolka Cyberquad for Kids [Tesla]

Štvorkolka Cyberquad for Kids [Tesla]

Inzercia

Inzercia

Cyberquad for Kids

Tesla sa pri tvorbe štvorkolky Cyberquad for Kids nechala inšpirovať ikonickým dizajnom svojho automobilu Cybertruck. Za 1 900 dolárov sa môže štvorkolka pýšiť „celooceľovým rámom“ s plne nastaviteľným odpružením a takisto odpruženými sedadlami. Vzadu má štvorkolka okrem motora vo výbave aj kotúčovú brzdu. Od Cybertrucku si tiež požičala dizajn predných a zadných svetiel vo forme LED panelu. V porovnaní s ostatnými elektrickými štvorkolkami pre deti je síce drahšia, no z radu vozidiel spoločnosti Tesla ide o najlacnejší model.

Aká je maximálna rýchlosť?

Na jedno nabitie by mala štvorkolka prejsť až 15 míľ, čo je okolo 24 kilometrov, no dojazd môže byť ovplyvnený hmotnosťou vodiča, jazdným terénom a rýchlosťou jazdy. Tesla udáva, že štvorkolka dokáže jazdiť maximálnou rýchlosťou 15 kilometrov za hodinu, no rýchlosť jazdy sa dá nastaviť. K dispozícii sú 3 nastavenia: 8 kilometrov za hodinu dopredu, 15 kilometrov za hodinu dopredu a 8 kilometrov za hodinu dozadu. Vozidlo čerpá elektrickú energiu z lítium-iónových batérií, ktorých úplné nabitie trvá 5 hodín.

Štvorkolka pre deti od spoločnosti Tesla [Tesla]

Štvorkolka pre deti od spoločnosti Tesla [Tesla]

Od 8 rokov

Nová štvorkolka je určená pre deti od 8 rokov s maximálnou hmotnosťou 68 kilogramov. Momentálne sa bude Cyberquad for Kids predávať len pre zákazníkov v USA. Zákazníkom, ktorí si štvorkolku objednali, spoločnosť Tesla nezaručuje doručenie do Vianoc. V čase písania tohto článku tiež internetový obchod spoločnosti Tesla uvádza, že detská štvorkolka je už vypredaná.

Ako sme už spomenuli, Tesla ponúka detskú štvorkolku Cyberquad for Kids za 1 900 dolárov, čo je približne 1 680 eur. Dospelí zákazníci si však na väčší model štvorkolky Cyberquad budú musieť ešte počkať. Predpokladá sa, že sa, rovnako ako elektromobil Cybertruck, na trh tento rok ešte nedostane.

 

 

Zdroje: Tesla, CNN, The Verge, TechCrunch

Pokračujte na ďalší príspevok »



Inzercia

Bestsellery ešte výhodnejšie