Fotogaléria:Detroit: S prívlastkom RS už aj Audi A7

V predvečer ženevského autosalónu sme spoznali víťaza odbornej novinárskej ankety Auto roka 2017. V silnej konkurencii zvíťazil Peugeot 3008, za ním nasledovali Alfa Romeo Giulia a Mercedes triedy E.


Peugeot zvíťazil o 23 bodov pred Alfou Romeo Giulia. Podľa 58 porotcov z motoristických médií z celej Európy v prospech Peugeotu hovorili jeho schopnosť vystihnúť požiadavky zákazníkov na SUV ako aj to, aký veľký pokrok spravilo vozidlo oproti predchádzajúcej generácii. Porotcov vozidlo očarilo aj po stránke vnútorného priestoru a aj technikou, pričom základ tvorí ľahká podvozková platforma. Vozidlo bodovalo aj interiérom i-Cockpit a zrezaným volantom.

Alfa Romeo Giulia na druhom mieste zase bodovala najmä dizajnom a jazdnými vlastnosťami. Zaujímavým výsledkom je aj tretie miesto Mercedesu triedy E a štvrté miesto pre Volvo S90. Vozidlá prémiových výrobcov nezvyknú bodovať v ankete takto vysoko. Je to dôkaz toho, že porotcov, medzi ktorými chýba slovenský zástupca, oslovila ich technická vyspelosť, asistenčné systémy a vysoká miera bezpečnosti.

Na ďalších priečkach sa umiestnili Citroën C3, Toyota C-HR a Nissan Micra.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.