Fotogaléria:Paríž: Zo stánku Mitsubishi

Augustové vydanie magazínu auto motor a šport vás zoberie zadarmo na Veľkú cenu Slovenska, vyberáme z obsahu.


**Volvo S90 a V90** ide konkurovať nemeckej prémiovej trojke, pri prvej jazde sme zisťovali, či Švédi vyžehlili nedostatky z XC90. **S modelom Ateca vstupuje Seat do segmentu SUV**, ako sa im podarila prvotina nám ukázali prvé kilometre. Okrem toho sme sa zoznámili s modelmi **Ford Edge, Audi A5, Citroën C3 a Škoda Kodiaq**.

V strednej triede sa bojuje o súkromných, ale hlavne o firemných klientov. **V porovnávacom teste sa stretli Ford Mondeo, Renault Talisman a Škoda Superb**. A o triedu vyšší segment má nového kráľa, presvedčil nás o tom **Mercedes-Benz triedy E**. Malým mestským hitom sa môže stať **Suzuki Baleno**, prekvapí hlavne priestorom. Vlajku ekologickosti nesie **Toyota Prius**, v novej generácii ju drží ešte vyššie ako doteraz.

Ako spraviť z relatívne nenápadného auta takmer trhača asfaltu? S ľahkým tuningom **má Škoda Octavia RS-APR až 265 kW**. Alebo máte radšej optické úpravy? **Fólie na auto nie sú len estetickým prvkom**, poradíme s nimi v servisnom okienku.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.