Fotogaléria:Škoda Rapid stojí od 11 111€

Júnové vydanie magazínu auto motor a šport opäť ponúka množstvo pútavého čítania o autách, vyberáme z obsahu.


Športové značky vstupujú medzi SUV, na prvých jazdách sme preverili **Maserati Levante** a **Jaguar F-Pace**, výkonom aj veľkosťou ich však prekonáva **Audi SQ7**. V porovnávacom teste sa postavil **Volkswagen Tiguan** proti šiestim konkurentom, bude opäť naďalej lídrom segmentu?

Jasným lídrom svojej triedy je u nás **Ford Focus RS**, spojenie výkonu, manuálnej prevodovky a pohonu všetkých kolies je dokonalým elixírom zábavy. Opel zväčšil kufor Astry a pridal ďalšie turbo, **Opel Astra Sports Tourer Biturbo** ukázala, ako vie zdolávať kilometre. **Audi A4 Avant** to dokáže aj bez vodiča, teda aspoň v kolóne, technika nemeckého kombi sa presunula na špicu triedy. Večná nemecká rivalita Audi, Mercedes-Benz a BMW pokračuje, tentokrát v strednej triede. Ovládne ju **nová trieda E, rad 5, alebo A6**?

**V dlhodobom teste čaká Škodu Superb veľa kilometrov**, zoznamujeme sa s ňou najprv pri výletoch po Slovensku. Šesť mesiacov odslúžila v redakcii **Honda CR-V, máme jej záverečné vysvedčenie**. Do interiéru moderného automobilu patrí poriadny displej, už dávno to nie je len navigácia. **Ako ľahko sa dnešné info-zábavné systémy** ovládajú a ktorému je lepšie sa vyhnúť?

Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.