Fotogaléria:Auto motor a šport vyhlásil anketu Best Cars

Peugeot Traveller a Citroën Space Tourer čoskoro nielen obohatia ponuku značiek aj na slovenskom automobilovom trhu, ale stanú sa aj oficiálnymi automobilmi slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie.


Toto významné partnerstvo v spolupráci s Ministerstvom zahraničných vecí SR bolo spečatené priamo pri príležitosti slávnostného odhalenia týchto nových modelov počas prvého dňa na Autosalóne v Bratislave za účasti pána Pavla SÝKORČINA, vedúceho služobného úradu MZV SR a pána Matúša PAĽU, generálneho riaditeľa značiek Peugeot, Citroën, DS Slovensko. Spoločnosti Peugeot Slovakia a Citroen Slovakia poskytnú MZV SR celkom 40 vozidiel a to 20 automobilov Peugeot Traveller a 20 automobilov Citroen Space Tourer. Peugeot Traveller ako aj Citroën Space Tourer budú zabezpečovať prepravu pri všetkých oficiálnych podujatiach MZV SR v súvislosti s našim predsedníctvom v Rade EÚ.

Najmä nová verzia modulárnej platformy EMP2 je zárukou vysokej kvality, efektívnosti a rekordnej spotreby v segmente. Motory BlueHDi Euro6 sú vybavené najefektívnejšou technológiou redukcie znečisťujúcich látok s SCR umiestneným pred FAP filtrom. Táto technológia, ktorá je od roku 2013 už overená, kombinuje jazdné vlastnosti a výkon až 180k a 400 Nm. Tieto motory umožňujú obom modelom dosiahnuť emisie CO2 140 g/km (spotrebu 5,4 l/100 km) best-in-class v segmente.

Jazdné vlastnosti vozidiel Peugeot Traveller ako aj Citroen Space Tourer sú adekvátne knowhow oboch značiek a poskytujú pokojné cestovanie, luxusné prostredie a komfort.
Peugeot Traveller a Citroen Space Tourer ponúkajú viacero konfigurácií, až do 9 miest na sedenie, a výbavu niekedy jedinečnú v segmente. Z pohľadu bezpečnosti, získali Peugeot Traveller a Citroen Space Tourer 5 hviezdičiek v testoch Euro NCAP (zverejnené v decembri 2015).

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Dopravná poradňa

Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.