Fotogaléria:Exkluzívne MINI

Úplne nové Subaru Impreza sa odhalí už o niekoľko týždňov na autosalóne v New Yorku.


Subaru už dlhšie naznačovalo príchod novej generácie konceptmi, predstavené na autosalónoch v Tokiu a Los Angeles. Len pred nedávnom zverejnila partnerská spoločnosť Fuji úplne novú platformu a teraz už Subaru oficiálne začína odhaľovať tvary svojho nového modelu.

Impreza bude prvým modelom, ktorý vznikne podľa novej stratégie Subaru – Prominence 2020. Tá ma so sebou priniesť nové technológie a motory, ktoré budú tvoriť základ ďalším pripravovaným modelom značky, ako napríklad Forester či XV.

S najväčšou pravdepodobnosťou si Impreza ponechá, pre model charakteristický, pohon všetkých štyroch kolies a motory typu boxer, ktoré však môžu dostať funkciu vypínania valcov pre zlepšenie výsledkov emisií CO2. Oficiálne uvedenie na trh je plánované na koniec tohto roka.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.