Fotogaléria:Dlhodobý test Kia cee´d: Projekt Babylon

Druhá generácia triedy C kupé sa začne predávať v decembri. Mercedes-Benz najprv ponúkne len štvorvalce, neskôr sa ale predstaví aj osemvalcové AMG.


Nové prevedenie Mercedesu triedy C vo verzii kupé sa od svojho predchodcu radikálne líši. Má oblé tvary a v rámci možností je aj značne odlišné od východzieho sedanu triedy C – zadné partie s nízkymi a pretiahnutými svetlami totiž zreteľne odkazujú na luxusné kupé triedy S (nástupca modelu CL). V porovnaní s predchádzajúcim modelom nové kupé narástlo o nemalých 95 mm do dĺžky a 40 mm do šírky. Mercedes preto sľubuje viac miesta v interiéri.

Kupé má proti sedanu o 15 mm znížený podvozok a ponúkne tri druhy podvozku: komfortný oceľový podvozok, športový oceľový doplnený o ostrejšie riadenie a vzduchové odpruženie Airmatic. Všetky varianty majú vpredu štvorprvkové zavesenie (predchádzajúca generácia mala jednoduchšie vzpery McPherson) a vzadu sofistikované päťprvkové zavesenie kolies.

Hoci sa jedná o športovo strihnuté kupé strednej triedy, základný motor má objem 1,6 litra. Jedná sa o preplňovaný benzínový štvorvalec C 180, ktorý má výkon 115 kW. Záujemcov o svižnejšie zvezenie uspokoja benzínové dvojlitre s turbom: C 200 (135 kW), C 250 (155 kW) a C 300 (180 kW). Ponuku naftových pohonných jednotiek tvoria štvorvalce s výkonom 125 a 150 kW – Mercedes viac informácií zatiaľ tají, ale je zrejmé, že sa jedná o 2,1litrové biturbo štvorvalce C 220d a C 250d.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

V budúcnosti sa ponuka rozšíri o osemvalcový Mercedes-AMG C 63, ktorý môže mať až 510 koní (375 kW) a menej radikálna verzia Mercedes-Benz C 450 AMG s biturbo trojlitrom s výkonom 270 kW.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Slovensko

Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.