Fotogaléria:Číslo 206 žije

Sezóna slovenského pretekára vo FIA ETCC začína už tento víkend. Pripravený je jazdec aj jeho auto, s ktorým mu pomohli aj fanúšikovia.


Slovenský pretekár Maťo Homola štartuje túto sezónu v seriáli FIA ETCC na vozidle SEAT Leon Cup Racer. Dnes odhalil nový dizajn automobilu a predviedol ho po prvý krát na verejnosti. Finálny vzhľad auta vznišiek zo súťaže, do ktorej sa mohli zapojiť fanúšikovia, ktorí poslali celkovo 93 návrhov zo štyroch krajín. Víťazný dizajn od Filipa Čečila z Brna vybrali zástupcovia značky SEAT a tímu Homola Motorsport.

Seriál FIA ETCC sa začína už tento víkend na Hungaroringu, kde Maťo auto aj testoval. Na Slovakia Ringu sa predstaví 17.-21. júna, [celkovo pozostáva seriál zo 6 podujatí](http://www.autoviny.sk/novinky/15496-mato-homola-sa-chce-stat-v-roku-2015-majstrom-europy).

Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.